top of page

ΠΩΣ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΤΕ ΕΥΚΟΛΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΣΤΟ EBAY(ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΛΕΦΤΑ)

Έγινε ενημέρωση: 21 Μαρ 2023

Στις αρχές του 2017, δημιούργησε το «2017 Flip Challenge» για να ωθήσει τους ανθρώπους να πουλήσουν προϊόντα σε ιστότοπους όπως το eBay για κέρδος.

Πολλοί από εσάς παραπονιέστε ότι δεν έχετε χρήματα για να ξεκινήσετε μια επιχείρηση, να επενδύσετε σε διαφημίσεις ή να δημιουργήσετε την προσωπική σας επωνυμία. Ταυτόχρονα όμως, έχετε διάφορα πράγματα στο σπίτι που θα μπορούσατε να πουλήσετε στο διαδίκτυο.

Θα μπορούσατε να αφιερώσετε τον χρόνο που αφιερώνετε παρακολουθώντας το House of Cards ή το Game of Thrones και να τον χρησιμοποιήσετε για να μάθετε ποια προϊόντα αξίζουν στο eBay(ή στο marketplace του Facebook). Θα μπορούσατε να μάθετε τι αξίζουν τα ρούχα σας. Μάθετε τι αξίζουν τα παλιά σας ηλεκτρονικά. Μάθετε ποια παιχνίδια αξίζουν.

Θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα δεδομένα για να ξεκινήσετε να πουλάτε προϊόντα που έχετε ήδη, να αναποδογυρίσετε πράγματα από καταστήματα μικροσκοπικών ειδών ή να πουλήσετε πράγματα από τη «δωρεάν» ενότητα του Craigslist.

Και παρόλο που είναι το 2018, το flip παιχνίδι είναι ακόμα πιο αληθινό από ποτέ.

Θέλω λοιπόν να εξαλείψω κάθε δικαιολογία που έχουν οι άνθρωποι για να μην ξεκινήσουν.


ΒΗΜΑ 1: ΣΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Αν θέλετε να δείτε τι αξίζει ένα προϊόν, ξεκινήστε αναζητώντας το όνομα στην αναζήτηση eBay (ή στο marketplace του Facebook).

Για παράδειγμα, θα μπορούσατε να αναζητήσετε κάτι όπως "Hulk hogan action figure", να κάνετε κύλιση προς τα κάτω και να πατήσετε "sold items".

Όταν επιλέγετε "πωλημένα αντικείμενα", το eBay μερικές φορές θα τσεκάρει αυτόματα το πλαίσιο "ολοκληρωμένα αντικείμενα".

Ο όρος "Ολοκληρωμένα αντικείμενα" αναφέρεται σε δημοπρασίες που έληξαν για αυτήν την αναζήτηση — είτε πούλησαν είτε όχι.

Μπορείτε να καταργήσετε την επιλογή αυτού του πλαισίου για να δείτε μόνο αντικείμενα που έχουν πράγματι πουληθεί. Ή αφήστε το επιλεγμένο για να δείτε επίσης μοτίβα για το τι δεν πουλήθηκε.


ΒΗΜΑ 2: ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ ΚΑΤΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΙΜΩΝ

Στα αποτελέσματα που εμφανίζονται για τις "καταχωρίσεις που πωλήθηκαν", μπορείτε να ταξινομήσετε ανά τιμή για να δείτε ποια προϊόντα πωλούνται.


Αν ψάξατε σε φιγούρες δράσης του Hulk Hogan, θα δείτε ότι υπάρχουν πολλά vintage που πωλούνται για σχεδόν 1000 $ (αν ταξινομήσετε με βάση την "υψηλότερη τιμή").


Το ίδιο ισχύει για προϊόντα περιορισμένης έκδοσης που μπορείτε να αγοράσετε στο διαδίκτυο. Για παράδειγμα, οι άνθρωποι έχουν μεταπωλήσει τα αθλητικά παπούτσια "Clouds and Dirt" του Gary για $150-$200+:


Μπορείτε να κάνετε το ίδιο για προϊόντα που βρίσκετε σε καταστήματα λιανικής πώλησης, πωλήσεις γκαράζ ή ιστότοπους όπως το AliBaba.

Λαμβάνω επίσης ένα σωρό μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, DM και ερωτήσεις από άτομα που με ρωτούν ποια συγκεκριμένα προϊόντα πρέπει να αναστρέψουν. Οι άνθρωποι θέλουν να γνωρίζουν τι πωλούν, τι όχι, και πώς μπορούν να βγάλουν τα περισσότερα δυνατά χρήματα επιλέγοντας τα σωστά προϊόντα.

Η ειλικρινής απάντησή μου είναι… όλα πουλάνε. Μπορείτε να κερδίσετε χρήματα πουλώντας κούπες, πουλώντας μπλουζάκια ή οτιδήποτε άλλο. Η μόνη προειδοποίηση είναι ότι πρέπει να κάνετε την εργασία σας και να ερευνήσετε σε κάθε δεδομένο χώρο. Υπάρχουν πάντα αποχρώσεις — για παράδειγμα, ένα συγκεκριμένο στυλ αυτοκινήτων Matchbox μπορεί να πουλήσει περισσότερο από άλλα. Ένας συγκεκριμένος τύπος φιγούρας δράσης μπορεί να πωληθεί για 2-3 φορές την τιμή των άλλων.

Αλλά αν διαβάζετε αυτό το άρθρο το 2019… Έχω μια συμβουλή για ένα προϊόν που έχει πολύ καλό κέρδος:

Το sneaker GaryVee SP25.

Μπορείτε να δείτε ήδη το παπούτσι να πωλείται διπλάσια από τη λιανική τιμή στο eBay:

Το παπούτσι πωλείται για περίπου 100 $ σε φυσικά καταστήματα σε όλη την Καλιφόρνια. Και μερικά από αυτά πωλούνται για $200 στο eBay. Καθώς το sneaker περιορίζεται ολοένα και περισσότερο σε ποσότητα (και τελικά ξεπουλά), απλώς θα αυξήσει την τιμή πολύ περισσότερο.


ΠΩΣ ΝΑ ΑΝΤΑΛΛΑΣΕΤΕ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΣΤΟ EBAY ΤΟ 2019 (ΔΩΡΕΑΝ)

Μόλις αρχίσετε να πουλάτε πράγματα στο σπίτι, μπορείτε να αρχίσετε να μεταφέρετε προϊόντα από το Διαδίκτυο.

Αλλά ακούω ήδη τις δικαιολογίες να εμφανίζονται:

"Πόσο θα κοστίζουν αυτά τα προϊόντα;"

«Δεν έχω χρήματα».

Για κάποιο διάστημα, έπρεπε να ανταποκριθούμε σε αυτές τις απαντήσεις, επειδή είναι δύσκολο να βρούμε έναν τρόπο να αποκτήσουμε προϊόντα χωρίς να επενδύσουμε χρήματα εκ των προτέρων.

Αλλά πρόσφατα, ο Gary βρήκε έναν διαφορετικό τρόπο.

Δείτε πώς μπορείτε να βγάλετε 1000 € από το μηδέν:

1. Μεταβείτε στην ενότητα "δωρεάν" στο Craigslist

Υπάρχει μια "δωρεάν" ενότητα στην αρχική σελίδα του Craigslist. Πλοηγηθείτε σε αυτό.

2. Βρείτε ένα προϊόν

Υπάρχουν δεκάδες πολύτιμα πράγματα που οι άνθρωποι δίνουν δωρεάν για να τα ξεφορτωθούν — πράγματα όπως καρέκλες, κρεβάτια, τραπέζια και άλλα.

3. Μάθετε τι αξίζει στο eBay

Ακολουθήστε τα παραπάνω βήματα για να δείτε σε τι πωλούνται παρόμοια προϊόντα στο eBay.

4. Καταχωρίστε το και περιμένετε μέχρι να πουληθεί

Καταχωρίστε το στο eBay για την τιμή που πουλούσαν παρόμοια προϊόντα.

Τα δωρεάν πράγματα που λαμβάνετε στο Craigslist είναι συνήθως μεγάλα αντικείμενα από τα οποία οι άνθρωποι θέλουν να ξεφορτωθούν, επομένως μπορείτε είτε να τα αναφέρετε για "τοπική παραλαβή μόνο" είτε να χρεώσετε επιπλέον για την αποστολή.

5. Μόλις πουληθεί, δώστε το σε αυτόν που το αγόρασε.

Είτε αποστέλλοντάς το σε αυτούς (αν πλήρωσαν επιπλέον για την αποστολή), παραδίδοντάς το σε αυτούς είτε ζητώντας τους να έρθουν να το παραλάβουν από εσάς.

Αυτό είναι.

Το Διαδίκτυο έχει δημιουργήσει τόσες πολλές γελοίες ευκαιρίες για να πουλήσετε. Αυτό είναι μόνο ένα από αυτά. Πάρτε πράγματα δωρεάν στο Craigslist, κάντε λίστα σε έναν ιστότοπο όπως το eBay, πουλήστε τα και κερδίστε επιπλέον μερικές εκατοντάδες ευρώ την εβδομάδα 😉


ΠΗΓΗ: GARY VAYNERCHUK

30 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page