top of page

Η μαγεία των πολλαπλών πηγών εισοδήματος


Βρήκα κάτι στο Διαδίκτυο που υποδηλώνει ότι ο μέσος εκατομμυριούχος έχει κατά μέσο όρο επτά πηγές εισοδήματος. Αυτό είναι γελοίο και παραπλανητικό υποδηλώνοντας κάποια μαγική φόρμουλα ότι αν έχεις επτά θα γίνεις με κάποιο τρόπο εκατομμυριούχος. Το πιο σημαντικό ζήτημα είναι να ορίσετε ποιες είναι οι πιθανές πηγές σας και πώς να τις αναπτύξετε.


Και είναι σημαντικό να λαμβάνετε τις πληροφορίες σας από κάποιον που το έχει κάνει και όχι από κάποιον που γράφει γι' αυτό. Δεν υπάρχει μαγική φόρμουλα ή κάποια υπόσχεση ότι αν έχεις επτά πηγές εισοδήματος θα είσαι πλούσιος. Εάν έχετε 70 πηγές και σας πληρώνουν όλοι 1€, δεν είστε πλούσιοι. Σήμερα, έχω πάνω από 25 πηγές εισοδήματος από τις οποίες μπορώ να βασίζομαι κάθε μήνα. Μερικά από αυτά απαιτούν περισσότερη προσοχή, άλλα πρέπει να τα πιέζω συνεχώς, σε άλλα μπορώ να αναπτυχθώ και σε άλλα όχι και άλλα έχουν όρια ως προς το πόσο μπορούν να αναπτυχθούν και μερικά έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο από άλλα.


Ακολουθούν απλές πιθανές πηγές εισοδήματος:


1. Κερδισμένο Εισόδημα – Μισθός.

Χρήματα που κερδίζονται για να κάνεις κάτι. Τα χρήματα που πληρώνεσαι για τη δουλειά σου είτε δουλεύεις για κάποιον άλλο είτε ακόμα και για τον εαυτό σου. Το πρόβλημα με το εισόδημα είναι ότι φορολογείται με τον υψηλότερο συντελεστή. Αλλά από εδώ ξεκινούν όλοι και μέχρι να γίνεις σούπερ πλούσιος θα απαιτείς εισόδημα. Όποιος σας πει ότι στους πλούσιους δεν αρέσει το εισόδημα είναι απλώς συγγραφέας και όχι κερδισμένος. Οι πλούσιοι εξακολουθούν να απαιτούν τερατώδεις μισθούς για να διευθύνουν εταιρείες, να συμβουλεύονται ή να συμμετέχουν σε διοικητικά συμβούλια. Αναφέρεται ότι ο Robert Iger, Διευθύνων Σύμβουλος της Disney, πληρώθηκε μεταξύ 33 και 46 εκατομμυρίων δολαρίων το 2015 και έχει καθαρή περιουσία πάνω από 100 εκατομμύρια. Στη διάρκεια της ζωής σας θα αμείβεστε ως επί το πλείστον και αν ποτέ γίνετε πραγματικά σπουδαίοι σε κάτι--τότε θα πληρωθείτε υπερβολικά. Αυτό είναι το πρώτο και πιο παραμελημένο κλειδί για τη δημιουργία πολλαπλών ροών εισοδήματος και τη δημιουργία πλούτου.


2. Προμήθειες

Χρήματα που κερδίζετε πουλώντας κάτι περισσότερο από αυτό που σας κοστίζει να φτιάξετε ή να πουλήσετε. Για παράδειγμα, επιχειρήσεις που πωλούν τα προϊόντα τους με κέρδος, είτε σε επίπεδο λιανικής είτε χονδρικής, είτε ως διανομείς ή κατασκευαστές είτε ως θυγατρικές. Το κέρδος φορολογείται επίσης, αλλά διαφορετικά από το εισόδημα και γιατί να μην θέλετε να δραστηριοποιηθείτε ή να έχετε μια δευτερεύουσα επιχείρηση, αν μπορείτε. Αλλά εδώ πρέπει να μάθετε να αναπτύσσετε την επιχείρηση (πώληση). Σχεδόν τα 2/3 όλων των επιχειρήσεων χαλάνε ή χάνουν χρήματα επειδή δεν ξέρουν πώς να πουλήσουν αρκετά για να βγάλουν κέρδος. Αυτός είναι ο λόγος που δημιούργησα το Πανεπιστήμιο Cardone.


3. Τόκοι που κερδίζετε

Χρήματα που κερδίζετε ως αποτέλεσμα της τοποθέτησης των χρημάτων σας στην τράπεζα ή του δανεισμού των χρημάτων σας σε κάποιον άλλο για χρήση. Ο χαμηλότερος κίνδυνος είναι απλά να τοποθετήσετε τα χρήματα στην τράπεζα, αλλά θα κερδίσετε μόνο το 1/2 του ενός τοις εκατό. Η μεσαία τάξη χτίστηκε σε λογαριασμούς ταμιευτηρίου που πλήρωναν 8-10 ακόμη και 12% τόκους. Αυτό δεν υπάρχει σήμερα, επομένως πρέπει να αναλάβετε μεγαλύτερο ρίσκο για να αποκτήσετε αυτές τις αποδόσεις. Μερικοί προτείνουν ότι θα μπορούσατε να δανείσετε τα χρήματά σας σε ιδιώτες και επιχειρήσεις και αυτό θα ήταν o τόκος που κερδίζετε. Για μένα αυτό δεν θεωρείται κέρδος. Αυτό θα απαιτούσε μάρκετινγκ, προώθηση, πωλήσεις και συλλογή.


4. Έσοδα από μερίσματα

Χρήματα που πληρώνεστε ως απόδοση των μετοχών μιας εταιρείας στην οποία επενδύετε. Η μετοχή της ATT πληρώνει μέρισμα σχεδόν 5,5%. Η μετοχή διαπραγματεύεται για περίπου 33 δολάρια και δεν έχει κινηθεί σχεδόν τρία χρόνια, ενώ πληρώνει στους επενδυτές της 5,50 δολάρια για κάθε εκατό δολάρια που επενδύονται στη μετοχή της εταιρείας. Το εισόδημα αυτό φορολογείται με πολύ χαμηλότερο συντελεστή από το εισόδημα που αποκτήθηκε. Θεωρείται ότι όσο υψηλότερο είναι το μέρισμα που καταβάλλει η εταιρεία τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος της μετοχής.


Μπορείς να γίνεις μέτοχος της ακαδημίας μας και να κερδίζεις μέρος από τον όγκο των ανθρώπων που την χρησιμοποιούν καθημερινά.




5. Εισόδημα από ενοίκια

Χρήματα που λαμβάνετε ως αποτέλεσμα της ενοικίασης ενός περιουσιακού στοιχείου που έχετε. Εδώ έχω βγάλει τα περισσότερα χρήματα και το 90% της καθαρής μου αξίας. Η αγορά ακινήτου απαιτεί χρήματα για προκαταβολές (συνήθως το 1/3 της τιμής αγοράς) και τότε καλύτερα να δώσετε προσοχή σε αυτήν την επιχείρηση. Άρχισα να αγοράζω διαμερίσματα όταν ήμουν 35 ετών και σήμερα κατέχω 4500 μονάδες που έχουν μέσο ενοίκιο 900$ έως 1100$ το μήνα. Το παιχνίδι εδώ είναι ότι το εισόδημα υπερβαίνει όλα τα έξοδα, τη συντήρηση και το χρέος που επιτρέπει την απόδοση των μετρητών που επένδυσα.


6. Κέρδη κεφαλαίου

Χρήματα που λαμβάνετε ως αποτέλεσμα της αύξησης της αξίας ενός περιουσιακού στοιχείου, μιας μετοχής ή μιας εταιρείας που πουλάτε για ένα κέρδος. Όταν αγοράζετε μετοχές στα $10 και τις πουλάτε στα $21 - τα 11 $ είναι κέρδη κεφαλαίου ή εάν αγοράσετε ένα σπίτι για $200.000, ξοδέψετε $40.000 και το πουλάτε για $340.000, τα $100.000 είναι το κεφαλαιουχικό σας κέρδος και πληρώνετε φόρους με πολύ χαμηλότερο συντελεστή .


7. Δικαιώματα

Χρήματα που λαμβάνετε ως αποτέλεσμα του να αφήσετε κάποιον να χρησιμοποιήσει τα προϊόντα, τις ιδέες ή τις διαδικασίες σας. Πληρώνεστε για να χρησιμοποιήσει κάποιος άλλος την ιδέα σας. Ο Όμιλος Cardone στο Ορλάντο της Φλόριντα με πληρώνει ένα τέλος κάθε μήνα για να χρησιμοποιήσει μια τεχνολογία πώλησης που δημιουργήθηκε για εμπόρους αυτοκινήτων και για αυτό θεωρείται δικαίωμα. Ένας μουσικός, συγγραφέας ή εφευρέτης μπορεί να λάβει δικαιώματα για κάτι που δημιούργησε.



Οι περισσότεροι εκατομμυριούχοι δεν θα έχουν όλες αυτές τις πηγές εισοδήματος - οι περισσότεροι από αυτούς θα έχουν απλώς πάρει έναν μισθό, θα τον έχουν αποταμιεύσει για μεγάλο χρονικό διάστημα και μια μέρα θα έχουν συνειδητοποιήσει ότι είχαν γίνει εκατομμυριούχοι. Αλλά οι πραγματικά πλούσιοι θα έχουν πολλαπλές πηγές εισοδήματος απλώς και μόνο επειδή έχουν πολλά χρήματα να επενδύσουν.


Ο δισεκατομμυριούχος Warren Buffet έκανε το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του χρησιμοποιώντας το #6, (Κεφαλαιακά κέρδη) για να κερδίσει το μεγαλύτερο μέρος, αν όχι όλο τον πλούτο του - το μεγαλύτερο μέρος του οποίου δεν φορολογείται. Ο φίλος μου ο Μπομπ Ντούγκαν μπήκε στη λίστα του Forbes 400 γυρίζοντας μια εταιρεία. Ποτέ δεν πήρε μισθό, επένδυσε δικά του χρήματα, έπεισε άλλους ανθρώπους να κάνουν το ίδιο και στη συνέχεια πούλησε την εταιρεία για 21 δισεκατομμύρια δολάρια δημιουργώντας ένα τεράστιο κεφαλαιουχικό γεγονός στη ζωή του που ήταν φορολογητέο επειδή έγινε μια πώληση.


Και πριν σκεφτείτε ότι δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό, θυμηθείτε ότι το 86% όλων των εκατομμυριούχων ήταν αυτοδημιούργητοι, σύμφωνα με έρευνα του 2012 από την Fidelity Investments. Ήμουν σπασμένος στα 25 μου και το έκανα χωρίς λεφτά και διασυνδέσεις. Από πού ξεκινάς; Ξεκινήστε από εκεί που είστε τώρα.


Γίνετε υπέροχοι στη δουλειά που έχετε, ώστε οι άνθρωποι να θέλουν να σας πληρώσουν περισσότερα χρήματα

1. (#1 μισθός). Στη συνέχεια, δείτε τι μπορείτε να κάνετε εκεί για να κερδίσετε ένα μπόνους ή προμήθεια

2. (#2 προμήθειες) όπου εργάζεστε ή/και να εγγραφείτε σε μια εταιρεία MLM ή Affiliate μάρκετινγκ για να κερδίσετε επιπλέον χρήματα μέσω πωλήσεων ή να πουλήσετε πράγματα από το σπίτι στο Διαδίκτυο ή να γίνετε συνεργάτης με την δική μας Εταιρεία. Μέσω των εκπαιδεύσεων μας μπορείτε να μάθετε βήμα βήμα πώς να χρησιμοποιήσετε και να επωφεληθείτε στο έπακρο τις πωλήσεις. Λατρεύω το affiliate μάρκετινγκ γιατί προσφέρει ένα τεράστιο πλεονέκτημα για μια ελάχιστη επένδυση.



Όταν αρχίσετε να βγάζετε αρκετά χρήματα για να έχετε επιπλέον χρήματα να αφήσετε στην άκρη,

3. βάλτε αυτά τα χρήματα στην τράπεζα (#3), ώστε να προστατεύονται μέχρι να είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε να επενδύετε. Μέχρι τότε, συνεχίστε να επενδύετε στον εαυτό σας, ώστε οι άνθρωποι να σας βλέπουν πολύτιμους και να θέλουν να σας πληρώσουν περισσότερα χρήματα. Σε κάποιο σημείο, αν συνεχίσετε να μεγαλώνετε το #1 και το #2, θα έχετε αρκετά χρήματα για να αρχίσετε να επενδύετε χρήματα σε

4. μετοχές μιας επιχείρησης όπου θα έχετε μερίσματα (#4) ή

5. ακίνητα (#5) ή

6. κέρδη κεφαλαίου σε μετοχές (#6) ή

7. στη δημιουργία μιας μεγάλης ιδέας και να συλλέξετε δικαιώματα (#7).


Δεν υπάρχουν μαγικά επτά πηγές. Εάν υπάρχει μια μαγική φόρμουλα είναι η εξής: ΠΡΕΠΕΙ να κάνετε το #1 και το #2. Αν η αγορά σας δει ως πολύτιμο και αξιόπιστο λόγω των #1 και #2, δεν θα σας υποστηρίξει με κανέναν τρόπο. Τέλος, θα πρέπει να μάθετε πώς να πουλάτε για να γίνετε πλούσιοι και να έχετε πολλαπλές πηγές εισοδήματος. Ονόμασε οποιονδήποτε πλούσιο και θα σου δείξω έναν πωλητή - Γουόρεν, Όπρα, Τζομπς, Γκέιτς, Τραμπ, Κουβανό...


Καλή τύχη και ελπίζω αυτό να βοηθήσει.

Μοιραστείτε το άρθρο με κάποιον που το χρειάζεται.


Ποιος τρόπος σου αρέσει περισσότερο?

  • #1 Μισθός

  • #2 Προμήθειες

  • #3 Τόκοι

  • #4 Μερίσματα

You can vote for more than one answer.





ΠΗΓΗ: Grant Cardone
33 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page