top of page

ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΣ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΣΟΥ

Το να ακολουθείς τα όνειρά σου μοιάζει πάντα με ρίσκο. Καθώς ο χρόνος γίνεται όλο και πιο αβέβαιος, η εκπλήρωση ενός δια βίου πάθους και η επιδίωξη ενός μακροχρόνιου στόχου μπορεί να φαντάζει επιπόλαιο ή εγωιστικό. Ωστόσο, τέτοιες ιδέες δεν είναι πάντα σωστές.

Ένας από τους λόγους για τους οποίους το Marketing For The Now, το διμηνιαίο μάρκετινγκ State of the Union, είναι τόσο επιδραστικό είναι επειδή δείχνει ότι η δημιουργικότητα κατέχει σημαντική θέση στα επαγγελματικά εργασιακά περιβάλλοντα. Ελπίζουμε ότι οι στοχαστικές συζητήσεις που έχει ο Γκάρι με τιτάνες του κόσμου του μάρκετινγκ μπορούν να σας εμπνεύσουν και να φέρουν αξία στη ζωή σας. Το να ακολουθείτε το πάθος σας μπορεί να επηρεάσει θετικά την επαγγελματική σας ζωή και τη μελλοντική σας νοοτροπία.


ΤΟΜ ΝΤΕΣΑΝΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Ο Tom είναι συγγραφέας και παραγωγός των X-Men, Transformers και Facts2Health

-Gary: Ξέρω ότι πολλά άτομα μπορεί να είναι εξοικειωμένα με αυτό με το οποίο ασχολείστε, αλλά όχι απαραίτητα εξοικειωμένοι με εσάς. Ποια είναι η ιστορία σας από τα κόμικς; Ξέρω ότι ένα μεγάλο ποσοστό του κοινού, από 18 έως 81 ετών, έχει φιλοδοξίες να κάνει παρόμοια πράγματα που έχετε κάνει εσείς.

-Τομ: Με τον ίδιο τρόπο που ήσουν παιδί με κάρτες του μπέιζμπολ, όπως και ο αδερφός μου ο Νταν, εγώ ήμουν παιδί κόμικ. Όταν ήμουν τριών χρονών, πετάχτηκα στο έδαφος σε ένα ζαχαροπλαστείο της Elizabethtown του Νιου Τζέρσεϊ, επειδή η μαμά μου δεν μου αγόραζε ένα flash κόμικ. Και δεν μπορούσα καν να διαβάσω. Νομίζω ότι είδα τις εικόνες των υπερηρώων και ήξερα ότι αυτό ήταν το ζώο του εσωτερικού μου πνεύματος.

Η οικογένειά μου δεν ήθελε ποτέ χρήματα ή τίποτα, αλλά δεν ήμασταν πλούσιοι. Τα κόμικς μου επέτρεψαν να φύγω από αυτό το διαμέρισμα των τεσσάρων δωματίων και να πάω σε διαφορετικά σύμπαντα. Θα μπορούσα να πάω να σώσω τον πλανήτη και όταν είσαι μικρό παιδί νομίζω ότι ένα από τα πράγματα που πραγματικά θέλεις να κάνεις είναι να κάνεις τη διαφορά. Αλλά είσαι μικρός, δεν έχεις τη δύναμη ή την ικανότητα και οι υπερήρωες σου δίνουν αυτό το φιλόδοξο πράγμα. Όταν γίνονται σωστά, τα κόμικς είναι σύγχρονοι μύθοι και θρύλοι που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να διδάξουμε στα παιδιά την ταπεινοφροσύνη, την αλαζονεία και την ύβριση.

Είμαι ζωντανή απόδειξη ότι οι φιγούρες δράσης σας μπορούν να γίνουν πραγματικές και να πληρωθούν πολλές φορές. Αυτή είναι η πραγματική επιτυχία στη ζωή.

Μην κυνηγάς χρήματα. Εάν ο μόνος στόχος σας είναι τα χρήματα, θα θέλετε μόνο περισσότερα και δεν θα είστε ποτέ ευτυχισμένοι. Μην κυνηγάς την επιτυχία, είναι το ίδιο πράγμα, θα θέλεις μόνο περισσότερα. Κάνε αυτό που αγαπάς και σε αυτό θα βρεις επιτυχία και οικονομική ελευθερία.

-Gary: Συμφωνώ. Όταν είσαι πραγματικά επιτυχημένος, είναι επειδή το απολαμβάνεις «αυτό», όχι αυτό που μπορεί να σου φέρει «αυτό».

ROB SMITH ΣΤΗΝ ΑΚΟΥΓΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ

Ο Rob Smith είναι ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Phluid Project

Gary: Γεια σου Rob, πες μου λίγα λόγια για την ιστορία καταγωγής σου.

Rob: Η ιστορία της καταγωγής μου είναι ενδιαφέρουσα, ή τουλάχιστον, νομίζω ότι είναι. Η πρώτη μου δουλειά ήταν η καθαριότητα μετά το Rocky Horror Picture Show. Ξέρεις, μίλα για γκλάμουρ (γέλια). Μεγάλωσα στο Ντιτρόιτ του Μίσιγκαν και κατέληξα να εργάζομαι για τον Macy’s για 22 χρόνια. Αφού έφτασα μέχρι εκεί, δούλεψα για τη Levi's, τη Victoria's Secret, τη Nike… και μετά πήγα στο πρώτο μου Burning Man. Είχα μια απίστευτη εμπειρία.Λοιπόν, άντεξα περίπου δύο εβδομάδες μετά την επιστροφή μου στο σπίτι… τότε συνειδητοποίησα ότι έπρεπε να κάνω κάτι άλλο στη ζωή μου.

Έτσι, παράτησα τη δουλειά μου και γύρισα με ένα σακίδιο σε όλο τον κόσμο για έξι μήνες. Στο ταξίδι μου, μου ήρθε η ιδέα για το Phulid Project. Είναι το πάθος μου. η διασταύρωση των ενδυμάτων μόδας και της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Gary:Αν μπορούσατε να δημιουργήσετε έναν τίτλο αυτή τη στιγμή, τι έχετε στο μυαλό σας;

-Rob: Αυτό που έχω στο μυαλό μου είναι ότι το Gen Z είναι τόσο εμπνευσμένο. Έφτιαξα την εταιρεία μου σε αξίες και σε μια δήλωση αποστολής που είναι δική μου – αλλά έχει απήχηση με το Gen Z τόσο πολύ. Αυτό που είναι ενδιαφέρον είναι ότι έχω κάνει πολλά pitch decks και έμαθα πολλά στατιστικά. Δεν θα σας κατακλύσω με αυτά, αλλά γνωρίζετε το Phluid Project στον πυρήνα του,  έχει δημιουργηθεί για τρανς, νέους ενήλικες που δεν συμμορφώνονται με το φύλο ή/και ενήλικες που δεν μπορούν να ψωνίσουν πουθενά επειδή ολόκληρος ο κόσμος μας είναι δυαδικός. Μόλις αρχίσετε να καταλαβαίνετε ότι κάθε φορά που πηγαίνετε οπουδήποτε, είτε πηγαίνετε για ψώνια είτε πηγαίνετε σε τουαλέτα,  οπουδήποτε χωρίζεται μεταξύ ανδρών και γυναικών. Εάν βρίσκεστε κάπου στο ενδιάμεσο διάστημα ή εάν, ξέρετε, μεταβαίνετε, ο κόσμος δεν είναι φιλικός μαζί σας.

Πάνω από το ήμισυ των Gen Zers, γνωρίζουν κάποιον που δεν συμμορφώνεται με το φύλο, που χρησιμοποιεί αντωνυμίες εκτός από αυτόν/αυτήν/αυτήν, οπότε αυτή η κίνηση συμβαίνει. Μου αρέσει να λέω ότι το Gen Z δεν είναι αυτό ή εκείνο. Δεν είναι αυτά τα δυαδικά κουτιά.

Το να τους εντυπωσιάσεις είναι πραγματικά δύσκολο, οπότε πρέπει να το ακούσεις.

Gary: Πάντα αντιμετωπίζω ελαφρά όταν μιλώ για πράγματα που είναι πραγματικές εκπομπές ή podcast, επειδή σχεδόν όλες οι απόψεις μου για αυτό διαμορφώνονται από εκατοντάδες και εκατοντάδες απόψεις άλλων ανθρώπων. Μέσα από τον σχολιασμό τους μαθαίνω, γιατί αφιερώνω σχεδόν όλο μου τον χρόνο στην ανθρωπολογική κοινωνική ακρόαση. Όταν ακούς και κρίνεις τον κριτή, είναι μια απίστευτη ατμόσφαιρα.


ΝΑΤΑΛΙ ΝΙΞΟΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Η Natalie (Ph.D) είναι η συγγραφέας του Creativity Leap, πρόεδρος και ιδρυτής του Figure 8 Thinking.

-Γκάρι: Νάταλι μίλησε μου περισσότερο για το ταξίδι σου γιατί πιστεύω ότι είναι ωραίο και μπορεί να εμπνεύσει τους ανθρώπους. Νομίζω ότι ο Covid προκαλεί τους ανθρώπους να σκεφτούν αν θέλουν να κάνουν μια αλλαγή στο ταξίδι και νομίζω ότι το ταξίδι σου είναι πραγματικά πολύ διασκεδαστικό να το σκεφτείς.

-Natalie: Λοιπόν, ευχαριστώ που ρωτήσατε. Έχω ένα απίστευτα χαλαρό υπόβαθρο, τόσο στην ανθρωπολογία όσο και στη μόδα. Νομίζω ότι η κακή μου πορεία οφείλεται στη χάρη των συμβουλών από τους γονείς μου. Όταν ήμουν 19χρονος δευτεροετής φοιτητής στο κολέγιο, είχα ένα «πρόβλημα του πρώτου κόσμου». Σε αυτό το σημείο μια πανάκριβη εκπαίδευση, έπρεπε να δηλώσω πτυχίο και ήθελα να βεβαιωθώ ότι θα βρω μια καλή δουλειά. Κάλεσα σπίτι με κλάματα και απολογήθηκα πολύ για όλα όσα ήταν βαρετά αλλά ακούγονταν εντυπωσιακά.

Οι γονείς μου είπαν, «Λοιπόν, τι σε ενδιαφέρει;»

Άρχισα να εξηγώ απολογητικά για την Ανθρωπολογία και τις Αφρικάνικες σπουδές. Τότε ήταν η δεκαετία του '80 [πριν αυτά τα θέματα ήταν δημοφιλή].

Αλλά, είπαν, «Αυτό πρέπει να σπουδάσεις… αν σπουδάσεις αυτό που αγαπάς, θα πρέπει να απορρίψεις ευκαιρίες».

Ήταν σαν να σηκώθηκε αυτό το φορτίο από τους ώμους μου.

Τελικά, το να ακολουθείς την καρδιά σου είναι πιο αποτελεσματικό. Νομίζω ότι αυτή τη στιγμή, σε αυτή την εποχή του Covid, είναι μια απίστευτα σημαντική ευκαιρία να επαναπροσανατολιστείς και να αλλάξεις τη διαδρομή. Είναι ταυτόχρονα τρομακτικό και συναρπαστικό. Έχω ένα ρητό, αν είσαι 50% τρομοκρατημένος και 50% ενθουσιασμένος, τότε πήδα. Ο τρόμος είναι αυτό που σε αγκυροβολεί και η έξαρση είναι αυτό που σε κρατά ευδιάθετο και αισιόδοξο.

-Gary: Συνδέει αυτό με κάποιο τρόπο στο βιβλίο σας;

-Natalie: Ευχαριστώ που ρωτήσατε. Βαρέθηκα τόσο πολύ να ακούω τους ανθρώπους να λένε, «Α, δεν είμαι ο δημιουργικός τύπος». Η δημιουργικότητα, για μένα, είναι η ικανότητα να εναλλάσσεσαι μεταξύ απορίας και αυστηρότητας για να λύνεις προβλήματα. Το σταυροδρόμι του να ακολουθείς την καρδιά σου και να κάνεις κάτι πρακτικό. Γι' αυτό είμαι πολύ παθιασμένος να αφήνω τους ανθρώπους με ένα βιβλίο, έναν οδικό χάρτη για την άσκηση δημιουργικότητας. είτε είστε δικηγόρος, περιβαλλοντολόγος, υδραυλικός ή γονέας που μένει στο σπίτι – η δημιουργικότητα είναι απαραίτητη αυτή τη στιγμή. Χρειάζεσαι απλώς την ταπεινοφροσύνη για να είσαι αδέξιος μαθητής.

-Gary: Ναι, παρακαλώ. Αν μπορούσαμε απλώς να κάνουμε την ταπεινοφροσύνη cool, οι άνθρωποι θα ήταν πολύ πιο χαρούμενοι και θα μάθαιναν πολλά περισσότερα.


11 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page