top of page

15 Tips για το πως να φτιάξεις το Brand σου ONLINE.

Η προσωπική σας επωνυμία είναι η φήμη σας και η διαιώνιση της φήμης σας είναι το θεμέλιο της καριέρας σας.





Οι άνθρωποι δεν το καταλαβαίνουν: Το να παίζετε το μακρoπροθεσμο παιχνίδι και να χτίζετε τη φήμη σας είναι πάντα υπέρ σας. Το ζήτημα είναι ότι οι άνθρωποι βλέπουν τους άλλους να προχωρούν βιαστικά και πιστεύουν ότι αυτός είναι ο τρόπος που πρέπει να ακολουθήσουν. Αντί να είναι υπομονετικοί, αναζητούν γρήγορες πωλήσεις. Προσπαθούν να μετατρέψουν πελάτες κατά την πρώτη αλληλεπίδραση. Προσπαθούν να εξαγάγουν χρήματα, αντί να δημιουργήσουν μια εμπειρία. Αυτό που δεν βλέπουν αυτοί οι άνθρωποι είναι ότι αυτή η βραχυπρόθεσμη «πρόοδος» είναι συχνά εις βάρος της μακροχρόνιας υγείας της προσωπικής επωνυμίας - και έτσι, παραπλανιούνται.


Η επωνυμία σας αφορά το πώς νιώθει κάποιος τη στιγμή που αλληλεπιδρά με εσάς ή την επιχείρησή σας. Όλοι έχετε συναισθήματα ως αντίδραση σε ονόματα όπως "Coca-cola", "IBM" ή "McDonald's". Είτε καλό είτε κακό, έχετε μια αντίδραση. Όταν ακούτε το όνομά μου, πιθανότατα θα έχετε και μια αίσθηση (που ελπίζω να είναι θετική).


Εάν έπρεπε να το εκφράσετε με λόγια, ελπίζω να πείτε, "Ευθύμης Κρουστούρης, ο τύπος που έδωσε περισσότερα από ό, τι ζήτησε" ή κάτι τέτοιο. Θέλω να με θεωρείς ως κάποιον που έδωσε τεράστια αξία. Αυτή είναι η ιδέα γύρω από την οποία δημιουργώ το εμπορικό σήμα μου.


Οι καλύτερες εταιρείες στον κόσμο δεν πουλάνε - δημιουργούν όνομα (brand). Για παράδειγμα, η Apple δεν προσπαθεί ποτέ να σας «πουλήσει» την αγορά ενός iPhone. Αντ 'αυτού, ζωγραφίζουν μια εικόνα της «εμπειρίας ενός iPhone». Επικεντρώνονται στο «branding». Κάνω το ίδιο.


Δεν λέω ότι δεν πρέπει ποτέ να πουλάτε... αλλά η προσωπική σας στρατηγική επωνυμίας είναι ένας δυσανάλογα πολύτιμος παράγοντας στον οποίο οι περισσότεροι άνθρωποι δεν εστιάζουν. Σε αυτό το άρθρο, έχω συνθέσει ένα σύνολο προσωπικών στρατηγικών επωνυμίας, tips και συμβουλές για τις οποίες έχω μιλήσει όλα αυτά τα χρόνια.


Εάν έχεις αναρωτηθεί ποτέ,

Πώς μπορώ να δημιουργήσω την προσωπική μου φήμη στο διαδίκτυο;

Πώς μπορώ να κάνω επωνυμία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης;…

συνέχισε να διαβάζεις - ελπίζω να πάρεις μεγάλη αξία από αυτό 🙂



Τα παρακάτω tips είναι από τον Gary Vaynerchuk

 

1. Η ΚΑΛΗ ΠΡΟΘΕΣΗ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΣΕ ΕΝΑ «ΔΙΑΦΑΝΟ ΚΟΣΜΟ»


Σε έναν κόσμο με όλα αυτά τα κοινωνικά δίκτυα, στα πάντα υπάρχει διαφάνεια. Όλα όσα κάνετε καταγράφονται με το YouTube, το Facebook, το Instagram, το Snapchat, το Twitter, το TikTok κ.λπ. Κάθε μέρος της κίνησής σας είναι εγγεγραμμένο και οτιδήποτε κάνετε θα είναι εκτεθειμένο.


Για αυτόν τον λόγο, δεν μπορείτε πλέον να έχετε "πολλαπλές προσωπικότητες". Δεν είναι πλέον ρεαλιστικό να έχουμε ένα διαφορετικό πρόσωπο για τις επιχειρήσεις, την οικογένεια και οτιδήποτε άλλο. Στον σημερινό κόσμο, είσαι αυτό που είσαι. "Ο Gary μίλησε για αυτό πρώτη φορά το 2008, και είναι ακόμα πιο αληθινό σήμερα".


Σε ένα τέτοιο περιβάλλον, άνθρωποι που έχουν καλές προθέσεις πρόκειται να κερδίσουν και - το μαντέψατε - άτομα που προέρχονται από περιβάλλον με κακές προθέσεις θα χάσουν. Το Διαδίκτυο πρόκειται να μας εκθέσει όλους, γι 'αυτό σκεφτείτε αρκετά ποιες είναι οι προθέσεις σας και ποιοι θέλετε να είστε στον κόσμο.


 

2. ΕΧΕΤΕ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΜΕΣΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (MEDIA)


Δεν υπάρχει λόγος να κάνουμε τίποτα άλλο από το να ενεργήσουμε σαν εταιρεία παραγωγής μέσων ενημέρωσης στη σημερινή ψηφιακή εποχή. Οι άνθρωποι δεν έχουν κατανοήσει πλήρως τη μετατόπιση της προσοχής που ζούμε. Γιατί; Διότι τα τελευταία 70 χρόνια, έχουμε δει τις επιχειρήσεις να μας πωλούν συνεχώς. Δεν υπήρχε πολύ δωρεάν περιεχόμενο - και βγάζει νόημα. Οι επιχειρήσεις του παρελθόντος δεν είχαν τις ευκαιρίες που έχουμε τώρα. Ήταν ακριβή η δημιουργία μιας διαφήμισης, η ανάρτηση σε μια πινακίδα ή οι διαφημίσεις στο ραδιόφωνο… και εξακολουθεί να είναι.


Τώρα, ωστόσο, μπορείτε να δημιουργήσετε όσο το δυνατόν περισσότερο περιεχόμενο σε πλατφόρμες κοινωνικών μέσων. Αυτό άνοιξε το δρόμο για έναν νέο τύπο μάρκετινγκ. Αντί να πουλάτε συνεχώς, μπορείτε τώρα να δημιουργήσετε χρήσιμο, εκπαιδευτικό, διασκεδαστικό περιεχόμενο και να το χρησιμοποιήσετε για να έχετε μακροπρόθεσμες πωλήσεις. Το εκπληκτικό είναι ότι το περιεχόμενο που δημιουργείτε δεν χρειάζεται καν να σχετίζεται με αυτό που πουλάτε.


Για παράδειγμα, σε μια συνέντευξη του Gary με τον Keith Ferrazzi, ένα μέλος του κοινού ρώτησε πώς να δημιουργήσει περιεχόμενο για μια νομική επιχείρηση:

Η απάντηση που δόθηκε ήταν λίγο αδίστακτη.


"Gary"

-Της πρότεινα να ξεκινήσει έναν ιστότοπο για γκολφ - εντελώς άσχετο με νομικές υπηρεσίες. Ήξερα ότι θα άλλαζε την επιχείρησή της εάν, ας πούμε, σε κάθε έβδομη ανάρτηση, προωθούσε την πραγματική της επιχείρηση χρησιμοποιώντας το γκολφ ως «βιτρίνα» για να προσελκύσει ένα κοινό.


 

3. ΧΑΚΑΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΩΝ ΓΙΑ ΔΙΑΝΟΜΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ


Όταν οι άνθρωποι με ρωτούν για τα λάθη μου και για όσα μετάνιωσα που δεν έκανα, δυσκολεύομαι να βρω καλές απαντήσεις. Δεν είναι ότι δεν κάνω λάθη, απλώς μου είναι αδύνατον να τα θυμάμαι και να "γκρινιάζω" για αυτά. Έχοντας πει τα παραπάνω, υπάρχει ένα πράγμα που λυπάμαι: Δεν ξόδεψα αρκετά χρήματα στο Google Adwords.


Έχτισα την επιχείρηση κάβας - ποτών του μπαμπά μου από τρία στα 60 εκατομμύρια δολάρια χρησιμοποιώντας τις διαφημίσεις της Google Adwords. Αγόρασα λέξεις-κλειδιά όπως "κρασί" για cent στο δολάριο όταν ήταν χαμηλές τιμές - αλλά αν είχα ξοδέψει περισσότερα, θα το είχα μεγαλώσει σε εκατοντάδες εκατομμύρια. Από τότε, το Facebook και το Instagram έγιναν οι πλατφόρμες με τις χαμηλότερες τιμές - σήμερα, είναι το LinkedIn. Είναι εκπληκτικό για μένα πόσοι άνθρωποι δεν εκμεταλλεύονται την ευκαιρία.

Όταν οι άνθρωποι με ρωτούν για τα λάθη μου και για όσα μετάνιωσα που δεν έκανα, δυσκολεύομαι να βρω καλές απαντήσεις. Δεν είναι ότι δεν κάνω λάθη, απλώς μου είναι αδύνατον να τα θυμάμαι και να "γκρινιάζω" για αυτά.



Βρείτε έναν τρόπο προώθησης του περιεχομένου σας μέσω διαφημίσεων. Εάν δεν έχετε χρήματα για να επενδύσετε, πουλήστε κάτι στο eBay, πάρτε αυτά τα χρήματα και προβάλλετε διαφημίσεις μ' αυτά.


Ο δεύτερος τρόπος για να τραβήξετε την προσοχή είναι με το να χακάρεις την κουλτούρα. Εάν μπορείτε να καταλάβετε τι είναι πραγματικά συναφές στον πολιτισμό, μπορείτε να δημιουργήσετε απίστευτες ευκαιρίες για τον εαυτό σας. Το χακάρισμα της κουλτούρας αξίζει τη δική της ανάρτηση ιστολογίου, αλλά η καλύτερη συμβουλή που μπορώ να δώσω εδώ είναι να εκμεταλλευτείτε το μάρκετινγκ επιρροής.


Στείλτε μήνυμα σε όσους έχουν 500-1000 + ακόλουθους. Δείτε πώς μπορείτε να προσθέσετε αξία. Στείλτε τους στο Instagram DM. Εάν έχετε ένα εστιατόριο, μπορείτε να τους προσφέρετε ένα εξατομικευμένο κουπόνι για δωρεάν φαγητό. Εάν έχετε μια υπηρεσία υδραυλικών, δώστε τους μια δωρεάν αξιολόγηση. Στείλτε τους μηνύματα, συνδεθείτε, προσθέστε αξία και, σε αντάλλαγμα, ενδέχεται να δώσουν κάποια προσοχή στην επωνυμία σας.


 

4. ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΙ ΜΙΛΑΤΕ


Το να έχεις προσωπική φήμη απλά για να εχεις προσωπική φήμη είναι συνήθως ο πιο γρήγορος τρόπος να μην αποκτήσεις προσωπική φήμη. Το πρώτο βήμα για την οικοδόμηση μιας επωνυμίας είναι να γνωρίζετε μόνο τι πρέπει να προσθέσετε στη συνομιλία. Πρέπει να καταλάβετε τι κάνετε και τα πράγματα για τα οποία θέλετε να μιλήσετε.


Έχω μιλήσει πολύ για την τελευταία δεκαετία, αλλά σε ένα πολύ στενό εύρος. Δεν έχω μιλήσει για υγειονομική περίθαλψη ή γεωπολιτικά θέματα. Δεν έχω προσθέσει τα δύο σεντς μου σε κάθε κατάσταση ποπ κουλτούρας. Μιλώ για τα πράγματα που ξέρω - επικοινωνία σε έναν σύγχρονο κόσμο.


Εάν δεν είστε ακόμη ειδικός, μπορείτε να μιλήσετε για τη διαδικασία σας για να γίνετε ειδικός. Καταγράψτε το ταξίδι.


 

5. ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΠΑΡΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ


Εάν θέλετε να ακουστείτε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πρέπει να εκδώσετε πολύ περιεχόμενο. Θα πρέπει να κάνετε vlog ή podcast μεγάλου μήκους τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Θα πρέπει να δημοσιεύετε στο Instagram και το Snapchat τουλάχιστον 6-7 φορές την ημέρα.


Τώρα, ακούγεται πολύ… και είναι. Αλλά εδώ υπάρχει μια εξαιρετική συμβουλή που θα σας βοηθήσει. Καταγράψτε. Μην δημιουργείτε.



Σκεφτείτε το σαν το "Keeping Up with the Kardashians" vs. το "Star Wars" και το "Friends". Το ένα είναι πιο πρακτικό να δημιουργηθεί, ενώ το άλλο χρειάζεται κάποια δημιουργικότητα για να βρεθούν ιστορίες. Το πρώτο είναι απλό για τους περισσότερους ανθρώπους (συμπεριλαμβανομένου του εαυτού μου). Το δεύτερο είναι πιο δύσκολο. Μπορείτε να περάσετε από τη διαδικασία δημιουργίας της ζωής σας στο Διαδίκτυο για να κάνετε τον εαυτό σας να φαίνεται σαν «ειδικός» - ή θα μπορούσατε να είστε ο εαυτός σας.


Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουν οι άνθρωποι όταν χτίζουν την προσωπική τους επωνυμία είναι να προσπαθήσουν να «ξεπεράσουν» τον εαυτό τους. Προσπαθούν να ενεργήσουν μεγαλύτερα από ό, τι είναι στην πραγματικότητα. Η πραγματικότητα είναι ότι είναι πολύ πιο πολύτιμο να μιλάς για τη διαδικασία από τις συμβουλές που νομίζεις ότι πρέπει να δίνεις στους ανθρώπους.


Τελικά, το παιχνίδι είναι απλό, φίλοι μου. Μάθετε για τι μιλάτε, βγάλτε περιεχόμενο γύρω από αυτό και προβάλλετε διαφημίσεις. Παρακολουθήστε τι συμβαίνει στην προσωπική σας επωνυμία / επιχείρηση.


 

6. ΔΕΙΞΤΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΛΕΥΡΕΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΑΣ


Ο λόγος που πολλοί influencers παζαρεύονται από το εμπόριο είναι επειδή δείχνουν μόνο μια πλευρά της προσωπικότητάς τους. Για παράδειγμα, εάν είστε ένα ελκυστικό μοντέλο φυσικής κατάστασης στο Instagram, οι μάρκες που θέλουν να συνεργαστούν μαζί σας θα σας βάλουν στον ίδιο «κουβά» με όλα τα άλλα ελκυστικά μοντέλα γυμναστικής στο Instagram.


Πολλοί influencers φοβούνται να δημοσιεύσουν διαφορετικές πλευρές της προσωπικότητάς τους, επειδή αυτές οι δημοσιεύσεις δεν θα έχουν τόσο μεγάλη απήχηση. Εάν οι οπαδοί τους τους ακολουθούν για ένα πράγμα (δηλ. Γυμναστήριο), δεν θα τους αρέσει πάντα όταν δημοσιεύουν κάτι για φαγητό, ταξίδια ή επιχειρήσεις... αλλά είναι κάτι που θα αλλάξει την πορεία της προσωπικής σας επωνυμίας.


Ακόμα κι αν δεν είστε "influencer" που θέλετε να λάβετε χορηγίες μάρκας, η εμφάνιση διαφορετικών πτυχών της προσωπικότητάς σας θα κάνει τους ανθρώπους να επενδύσουν περισσότερο στο ταξίδι σας. Δείχνει στο στενευμένο κοινό σας ποιοι είστε. Ακόμα κι αν ένας αριθμός ατόμων σταματήσει να σας ακολουθεί ή σταματήσει να ασχολείται, το 30% του κοινού σας θα αρχίσει να σας κοιτάζει με διαφορετικό τρόπο.


Αυτό είναι το κλειδί για την τοποθέτηση της επωνυμίας σας με τρόπο που σας χωρίζει από όλους τους άλλους στο χώρο σας.


 

7. ΔΩΣΤΕ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑ ΣΤΙΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ


Ολόκληρη η εταιρεία μου είναι ένα «λάθος» στα χαρτιά. Όλο το μηχάνημα VaynerX - PureWow, One37pm, όλα - δεν είναι έξυπνο για μένα. Δεν βοηθά τα βραχυπρόθεσμα οικονομικά μου.


Ως επιχειρηματίας, είμαι στην κορυφή της καριέρας μου αυτή τη στιγμή. Είμαι στα 40 μου. Δούλεψα σκληρά για να δημιουργήσω ένα μεγάλο θεμέλιο για τον εαυτό μου στα 20 μου, χτίζοντας την κάβα του μπαμπά μου σε μια επιχείρηση εσόδων 60 εκατομμυρίων δολαρίων, και μεγάλωσα επίσης την VaynerMedia σε έσοδα 150 εκατομμυρίων δολαρίων σε σύντομο χρονικό διάστημα. Χρειάστηκε τεράστια πειθαρχία για να περάσω τα τέλη της δεκαετίας των 30 και τις αρχές της δεκαετίας των 40 μου , δημιουργώντας ένα «πλαίσιο» για το υπόλοιπο της ζωής μου, ειδικά επειδή είχαμε μια καλή οικονομία την τελευταία δεκαετία.


Θα ήταν πολύ «πιο έξυπνο» για μένα να δημιουργήσω έσοδα από τις πληροφορίες μου, να πουλήσω μαθήματα, να ξεκινήσω ένα mastermind και να είμαι πιο επιθετικός με τη δημιουργία εσόδων από το κοινό μου. Γιατί δεν το κάνω; Επειδή ξέρω ότι η προτεραιότητα της συνολικής μάρκας μου έναντι των βραχυπρόθεσμων πωλήσεων είναι αυτό που θα μου φέρει μακροπρόθεσμα περισσότερο σεβασμό, θαυμασμό και πλούτο.


Είναι αυτό που σας ενθαρρύνω να κάνετε. Ενώ προβάλλετε διαφημίσεις για τη μετατροπή των πωλήσεων, πρέπει επίσης να αφιερώνετε χρόνο σε δραστηριότητες επωνυμίας που σας προσφέρουν μηδενική απόδοση επένδυσης βραχυπρόθεσμα - πράγματα όπως να κάνετε συνεντεύξεις podcast σε εκπομπές άλλων ατόμων, να διοργανώνετε εκδηλώσεις και άλλα.


 

8. ΝΑ ΕΙΣΤΕ Ο 100% ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΣΑΣ, ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΣΑΣ ΕΑΥΤΟΣ. ΜΗΝ ΣΕ «ΠΑΡΑΜΟΡΦΩΝΕΙΣ» ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΜΟΡΦΗ Ή ΣΧΗΜΑ


Στα 30 μου, μεγάλωσα μια εκπομπή στο YouTube γύρω από την επιχείρηση ποτού της οικογένειάς μου που ονομάζεται Wine Library TV. Σε αυτήν την παράσταση, μίλησα με τους ανθρώπους για το κρασί. Θα περιέγραφα τα κρασιά με τρόπους που κανένας άλλος δεν έκανε τότε. Είπα ότι ορισμένα κρασιά είχαν γεύση όπως τα μπαρ Whatchamacallit, ή ότι ένα συγκεκριμένο κρασί είχε γεύση σαν κάποιος να άνοιξε μια θήκη ρακέτας. Κανένας από τους «σκεπτόμενους ηγέτες» της βιομηχανίας του κρασιού τότε δεν περιέγραφε το κρασί με αυτόν τον τρόπο. Περιγράφοντας τα κρασιά με τον τρόπο που έκανα μείωσα το ποσό της «προσέγγισης» που είχα με το Wine Library TV. Δεν ήταν κάτι που το Food Network ή άλλες τηλεοπτικές εκπομπές ήταν δεκτικές στην αρχή, αλλά ήμουν ο εαυτός μου.


Εξακολουθώ να αφήνω χρήματα στο τραπέζι μέχρι σήμερα, επειδή ενδιαφέρομαι για την αυθεντικότητα έναντι βραχυπρόθεσμων δολαρίων. Το γεγονός ότι βρίζω τόσο πολύ σε πολλά από τα βίντεο μου περιορίζει τον αριθμό των ομιλιών που μπορώ να βρω. Αλλά είμαι από το Νιου Τζέρσεϋ. Το βρίσιμο είναι απλώς ένα μέρος του τρόπου με τον οποίο μιλάω - οπότε αρνούμαι να το μειώνω.


Η αλήθεια είναι ότι οι άνθρωποι που είναι «ψεύτικοι» δεν θα διαρκέσουν ποτέ. Είναι σαν καλλιτέχνες χιπ χοπ που ξεφεύγουν μετά από μία ή δύο μεγάλες επιτυχίες. Είναι σαν επιχειρηματίες που αυτοαποκαλούνται διευθύνοντες σύμβουλοι και βλέπουν το ρόλο, αλλά δεν ξέρουν πραγματικά πώς να διευθύνουν μια επιχείρηση.


Η καλύτερη στρατηγική για την οικοδόμηση μιας προσωπικής μάρκας είναι να είστε 100% «εσείς», χωρίς να μειώσετε την προσωπικότητά σας με οποιονδήποτε τρόπο.


 

9. ΝΑ ΔΙΑΝΕΜΕΙΣ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΠΩΝΥΜΙΑΣ ΣΟΥ ΜΕ ΕΞΥΠΝΟ ΤΡΟΠΟ


Έβαλα μια τεράστια παρουσίαση 86 σελίδων σχετικά με τον τρόπο δημιουργίας και διανομής περιεχομένου γύρω από την προσωπική μου επωνυμία. Υπάρχουν πολλά κινούμενα μέρη, αλλά τελικά, αυτό είναι το βασικό κομμάτι:


Πηγή: Στρατηγική περιεχομένου GaryVee

Ο "Πυλώνας του Περιεχομένου" αναφέρεται στην παράσταση ήχου ή βίντεο μεγάλης διάρκειας που χρησιμοποιείτε για την εξαγωγή όλου του άλλου περιεχομένου. Θα μπορούσε να είναι ένα vlog, μια ομιλία, μια συνέντευξη podcast ή οποιοδήποτε άλλο κομμάτι μεγάλου μήκους που μπορείτε να μετατρέψετε σε περισσότερο ήχο / βίντεο / γραπτό περιεχόμενο.


Για την επωνυμία μου, οι εκπομπές πυλώνων περιεχομένου είναι:


  1. DailyVee (το vlog μου)

  2. AskGaryVee (η επίδειξη Q&A της επιχείρησής μου)

  3. Τσάι με GaryVee (Fan Q&A series)

  4. PodSessions (μια ομαδική εκπομπή podcast όπου μιλάω σε πολλούς καλεσμένους)

  5. Συναντήσεις με Influencers (συναντήσεις που κάνω με ράπερ, influencers Instagram, επιχειρηματίες και άλλα)

  6. Βασικές σημειώσεις, συνεντεύξεις και συνομιλίες στο τζάκι


Είμαι οπαδός του "καταγράφοντας" τη ζωή σας παρά τη "δημιουργία" νέου περιεχομένου. Ένας μεγάλος λόγος για τον οποίο τόσοι πολλοί άνθρωποι παλεύουν να χτίσουν την προσωπική τους μάρκα είναι ότι δεν έχουν χρόνο. Δεν έχουν χρόνο να καθίσουν και να γράψουν, να ηχογραφήσουν ένα podcast ή να προετοιμάσουν και να βιντεοσκοπήσουν ένα βίντεο. Αλλά αν απλώς τεκμηριώσετε τις σκέψεις σας ή το ταξίδι σας, δεν χρειάζεται να ξοδέψετε έναν τόνο χρόνο στο περιεχόμενό σας. Επιπλέον, δεδομένου ότι η «ποιότητα» είναι υποκειμενική, πολλοί από εσάς θα εξακολουθούσαν να ενδιαφέρουν τους ανθρώπους για αυτά που έχετε να πείτε.


Μόλις καθορίσετε το πυλώνα του περιεχομένου, μπορείτε να πάρετε κομμάτια αυτού του περιεχομένου για να το επαναχρησιμοποιήσετε. Μπορείτε να τραβήξετε ένα βίντεο κλιπ και να το κόψετε σε "μικρό-κλιπ" για το Instagram. Θα μπορούσατε να πάρετε ισχυρά αποσπάσματα από αυτό το κλιπ και να δημιουργήσετε φωτογραφίες. Θα μπορούσατε να μεταγράψετε τον ήχο ή το βίντεο και να το δημοσιεύσετε ως ανάρτηση ιστολογίου.


Για παράδειγμα, έκανα μια συνέντευξη βίντεο το 2018 στην εκπομπή του Travis Mills.




Από αυτή τη συνέντευξη βίντεο, έβγαλα ένα «μικρό» βίντεο στο Instagram από ένα κλιπ για το οποίο με ενθουσίασε ιδιαίτερα.



Θα έπαιρνα επίσης αξιομνημόνευτα αποσπάσματα και θα τα μετέτρεπα σε εικόνες και ο συγγραφέας μου θα έπαιρνε αποσπάσματα από πράγματα που είπα και θα τα χρησιμοποιούσα σε άρθρα.


Μην το μπερδεύετε: δεν είναι κάτι που πρέπει να έχετε μια μεγάλη ομάδα. Χρόνια πριν προσλάβω ποτέ έναν βιντεογράφο, γύριζα τον εαυτό μου και δημιουργούσα περιεχόμενο γύρω από την προσωπική μου επωνυμία - είτε μέσω του Wine Library TV είτε απλώς βίντεο selfie.


 

10. ΕΣΤΙΑΣΕ ΣΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΣΟΤΗΤΑ


Όσον αφορά την παραγωγή περιεχομένου, όλοι επικεντρώνονται πάντα στην ποιότητα έναντι της ποσότητας. Στην πραγματικότητα είμαι υπέρ της ποιότητας και της ποσότητας. Και τα δύο χρειάζονται για μια στρατηγική επιτυχίας.


Σκεφτείτε το έτσι: η ποιότητα είναι υποκειμενική, η ποσότητα δεν είναι. Όταν δημιουργείτε ένα κομμάτι περιεχομένου και δεν το δημοσιεύετε, αυτό συμβαίνει επειδή δεν πιστεύετε ότι είναι αρκετά καλό. Επιτρέπετε στην υποκειμενική γνώμη σας να σας εμποδίσει να βγάλετε κάτι στον κόσμο που μπορεί να τους αρέσει. Όταν σκεφτόμαστε την ποιότητα, πρέπει να θυμόμαστε - ναι, ορισμένα πράγματα θα χτυπήσουν την αγορά καλύτερα από άλλα, αλλά δεν μπορείτε να συνεχίσετε να αποφεύγετε τη δημοσίευση, επειδή δεν είστε σίγουροι για την ποιότητα. Σκατά, βάλτε το και αφήστε την αγορά να αποφασίσει για την ποιότητα.


Η ποσότητα, από την άλλη πλευρά, είναι ασπρόμαυρη. Πρέπει να κάνετε τις επαναλήψεις σας, και ακριβώς μέσω της βελτίωσης αυτής της ικανότητας - δημιουργώντας εκατοντάδες βίντεο, ιστολόγια, λεζάντες κ.λπ. - θα πρέπει να βελτιωθείτε. Απλά θα γίνει! έτσι λειτουργούν τα πράγματα.


Επομένως, δεν πρόκειται για ποιότητα VS ποσότητα ή αντίστροφα - πρόκειται για τη χρήση και των δυο για τη βελτίωση του περιεχομένου σας και για την εκτίμηση του ενδιαφέροντος του κοινού σας.


 

11. ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΕ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ


Τούτου λεχθέντος, είτε δημιουργείτε ένα κομμάτι περιεχομένου είτε 100, θα πρέπει να δίνετε αξία. Αυτό μπορεί να είναι μέσω της εκπαίδευσης, της έμπνευσης, της ψυχαγωγίας, οτιδήποτε άλλο - αλλά πρέπει να δίνετε κάτι στο κοινό σας.


Πώς καταλαβαίνετε τι θέλει το κοινό σας; Θα σου πω το μυστικό: η αξία φέρνει την ακρόαση. Όταν βγάζετε περιεχόμενο και αλληλεπιδρούν, τι λένε; Τι ερωτήσεις υποβάλλουν στα μηνύματα ή τα σχόλια σας; Για τι διαμαρτύρονται περισσότερο, ή πού ζητούν περισσότερη σαφήνεια; Δεν θα μπορείτε να προσφέρετε αξία στο κοινό σας εάν δεν προσέχετε τις ανάγκες τους.


Όταν παραλείψετε αυτό το κρίσιμο βήμα, καταλήγετε να αποφασίσετε την αξία που θα δώσετε σε κάποιον. Όταν το κάνετε αυτό, δεν παρέχετε καθόλου αξία - απλώς δίνετε αυτό που θέλετε να δώσετε. Οποιοσδήποτε δημιουργεί μια προσωπική επωνυμία ή επιχείρηση πρέπει να αναρωτηθεί στον εαυτό του, "τι είναι η κοινωνική ακρόαση και γιατί είναι σημαντικό;"


 

12. ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΟΣ


Πολλοί άνθρωποι αγωνίζονται να δημιουργήσουν μια ισχυρή προσωπική επωνυμία, όχι επειδή δεν είναι ικανοί ή επειδή το περιεχόμενό τους είναι χάλια ή δεν έχουν τίποτα να συνεισφέρουν στον κόσμο… αλλά απλώς επειδή είναι ασυνεπείς. Είστε πρόθυμοι να βάλετε το έργο που χρειάζεται; Είστε πρόθυμοι να βάλετε τις επαναλήψεις σας;


Χρειάζεται δουλειά. Σημαίνει να εμφανίζονται, όχι μία φορά, όχι κάθε εβδομάδα, αλλά κάθε μέρα. Υπάρχει τόσο μεγάλος ανταγωνισμός για προσοχή αυτή τη στιγμή. Οι μάρκες που ξεχωρίζουν είναι αυτές που εμφανίζονται με συνέπεια.


 

13. ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΑ 0,02 $ ΣΟΥ


Επιστρέφοντας στην αξία, ένας από τους καλύτερους τρόπους για να το κάνετε αυτό, ενώ παράλληλα ενισχύετε την αναγνωρισιμότητα της επωνυμίας σας είναι μέσω σχολιασμού. Προσθέστε τα δύο λεπτά σας σε συνεχιζόμενες συνομιλίες στον κλάδο σας όσο πιο συχνά μπορείτε.


Πολλοί από εσάς γνωρίζετε τη στρατηγική μου 1,80 $ για την ανάπτυξη της επιχείρησης ή της επωνυμίας σας. Λοιπόν, αν ακολουθήσετε πραγματικά αυτήν τη στρατηγική, μιλάμε για να αφήσετε τα δύο σεντς σας σε 9 αναρτήσεις για 10 διαφορετικά hashtag κάθε μέρα. Αυτά είναι 90 σχόλια - και αυτό δεν μετράει καν όταν απαντάτε σε σχόλια στις δικές σας αναρτήσεις.


Με την επαφή με άλλους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης με αυτόν τον τρόπο, τοποθετείτε τον εαυτό σας ως αρχή, ειδήμον ή τουλάχιστον άτομο ενδιαφέροντος. Οι άνθρωποι θα δουν το όνομά σας και θα πουν, "ποιος είναι αυτός ο τύπος;" και, στη συνέχεια, θα αναζητήσουν τη σελίδα σας. Είναι ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να αυξήσετε την προβολή και την προσοχή της επωνυμίας σας, αλλά δεν το αξιοποιούν αρκετά άτομα.


 

14. ΚΑΤΑΝΟΗΣΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ


Ας μιλήσουμε για μια κοινή παγίδα στην οποία οι άνθρωποι πέφτουν κατά τη δημιουργία μιας προσωπικής μάρκας. Έβαλαν όλον τον χρόνο και την προσπάθεια να κάνουν εκπληκτικό περιεχόμενο. Έρχονται με μια στρατηγική δημοσίευσης και μοιράζονται το περιεχόμενό τους με συνέπεια σε όλες τις πλατφόρμες. Απαντούν επιμελώς σε όλα τα σχόλια και τις ερωτήσεις… και μετά παραιτούνται όταν δεν βλέπουν τον αριθμό των επισημάνσεων "μου αρέσει", των σχολίων και των οπαδών που περίμεναν.


Ακόμα κι αν κάνετε τα πάντα «σωστά», οι αριθμοί δεν θα αντικατοπτρίζουν απαραίτητα την προσπάθειά σας. Τα καλά νέα είναι ότι τέτοιου είδους μετρήσεις ματαιοδοξίας δεν έχουν σημασία. Η δημιουργία μιας επωνυμίας δεν έχει να κάνει με μια τέλεια αισθητική ή μια ροή Instagram που μοιάζει με μια γκαλερί τέχνης. Πρόκειται για τη δημιουργία μιας κοινότητας που εμφανίζεται λόγω της αξίας που προσφέρετε. Η οικοδόμηση της κοινότητας παίρνει αρκετό χρόνο - και ο μόνος τρόπος για να το πετύχετε είναι να συνεχίσετε.


Μην βασίζεστε στους οπαδούς που δεν έχετε. Αντ 'αυτού, εστιάστε στην εξυπηρέτηση αυτών που έχετε στο μέγιστο των δυνατοτήτων σας.


 

15. ΚΑΝΤΕ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ


Όλοι θέλουν να δημιουργήσουν ένα εμπορικό σήμα. Όλοι θέλουν να είναι ηγέτες. Όλοι θέλουν να γίνουν ειδικοί… αλλά ειδικοί σε τι; Ένας ηγέτης του τι; Πριν πάρετε το όνομά σας εκεί έξω, βεβαιωθείτε ότι έχετε (και συνεχίζετε) καταβάλει την πραγματική ΔΟΥΛΕΙΑ. Αυτό θα υποστηρίξει η επωνυμία σας.


Η τεχνολογία και οι λογαριασμοί κοινωνικών μέσων θα σας βοηθήσουν να αναπτύξετε την επωνυμία σας, αλλά η επωνυμία σας είναι τόσο πραγματική όσο η εκτέλεσή από εσάς. Δεν είμαι "ειδικός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης" γιατί ξύπνησα μια μέρα και αποφάσισα ότι θα ήταν ένας φανταχτερός νέος τίτλος - επειδή έχω χρόνια εμπειρίας χρησιμοποιώντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να δημιουργήσω μάρκα και να δημιουργήσω πραγματικά δολάρια. Έχω τις αποδείξεις και το πιο σημαντικό τη γνώση - τη δοκιμή και το λάθος, τις νίκες και τις απώλειες - για να τα υποστηρίξω. Πρέπει να κερδίσεις την ευκαιρία να γίνεις προσωπική μάρκα και ο μόνος τρόπος να το κάνεις αυτό είναι να κάνεις την εκτέλεση.


 

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ


Γνωρίζω ότι χρειάστηκαν πολλές πληροφορίες για επεξεργασία, αλλά αυτές είναι οι δοκιμασμένες και αληθινές προτάσεις μου για τη δημιουργία μιας ισχυρής προσωπικής μάρκας. Ελπίζω αυτό το ιστολόγιο να σας βοηθήσει να διαμορφώσετε τη δική σας μέθοδο.

Τώρα ας ανακεφαλαιώσουμε:


  • Η ΚΑΛΗ ΠΡΟΘΕΣΗ ΚΕΡΔΙΖΕΙ - Το Διαδίκτυο θα το πει σε όλους, οπότε ξεκαθαρίστε ποιος θέλετε να είστε στον κόσμο.

  • ΕΧΕΤΕ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΜΕΣΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (MEDIA) - Χάρη στη σύγχρονη μετατόπιση της προσοχής, δεν αφορά περισσότερο τις διαφημιστικές πινακίδες και τις διαφημίσεις και περισσότερο την παραγωγή όσο το δυνατόν περισσότερου περιεχομένου.

  • ΧΑΚΑΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΩΝ - Βάλτε τα χρήματά σας όπου είναι το στόμα σας και επενδύστε σε συνδρομητικά μέσα και influencers για να σας βοηθήσουν να χακάρετε την κουλτούρα.

  • ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΙ ΜΙΛΑΤΕ - Μιλήστε για όσα γνωρίζετε. μην μιλάς για αυτό που δεν ξέρεις. Απλά.

  • ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΠΑΡΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ - Μην το σκέφτεστε υπερβολικά. Ζήστε τη ζωή σας, τεκμηριώστε τα πάντα και δημοσιεύστε… τουλάχιστον 1x την εβδομάδα για περιεχόμενο μεγάλης διάρκειας και 6-7 φορές την ημέρα για Instagram, Snapchat κ.λπ.

  • ΔΕΙΞΤΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΛΕΥΡΕΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΑΣ - Δεν χρειάζεται να χωράτε σε έναν κάδο. Είστε εσείς, διαφοροποιήστε το περιεχόμενό σας και δείξτε στο κοινό σας ποιοι είστε πραγματικά.

  • ΟΝΟΜΑ ΠΑΡΑ ΠΩΛΗΣΕΙΣ - Ορισμένα πράγματα δεν θα σας προσφέρουν βραχυπρόθεσμη απόδοση επένδυσης, αλλά θα ενισχύσουν την επωνυμία σας με την πάροδο του χρόνου.

  • ΝΑ ΕΙΣΤΕ Ο 100% ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΣΑΣ, ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΣΑΣ ΕΑΥΤΟΣ - το "Fake" δεν κερδίζει ποτέ. Μην παραμορφώνετε τον εαυτό σας για να ταιριάζει με τους υπολοίπους - να είστε ο εαυτός σας και αφήστε αυτό να σας ξεχωρίζει.

  • ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΕΞΥΠΝΟΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΝΟΜΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ - Όλα αφορούν τους πυλώνες περιεχομένου και την επανατοποθέτηση. Αποκτήστε στρατηγική σε όλες τις πλατφόρμες.

  • ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΟΣΟΤΗΤΑ - Θυμηθείτε, η ποιότητα είναι υποκειμενική, η ποσότητα δεν είναι. Κάντε τις επαναλήψεις σας και αφήστε την αγορά να αποφασίσει.

  • ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΕ ΑΞΙΑ - Κάντε ερωτήσεις, διαβάστε σχόλια και αφήστε το κοινό σας να τροφοδοτήσει το περιεχόμενό σας.

  • ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΥΝΕΠΕΙΣ - Δεν μπορείτε να δημιουργήσετε μια επωνυμία εάν δεν είστε all-in. Να εμφανίζεστε για τον εαυτό σας και το κοινό σας κάθε μέρα.

  • ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΑ 0,02 $ ΣΑΣ - όσο το δυνατόν συχνότερα, αφήστε τα $ 0,02 σε κάθε σχετική ανάρτηση και hashtag.

  • ΕΙΝΑΙ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ - Μην ανησυχείτε για τα Likes και τους οπαδούς. Κρατήστε το κεφάλι σας κάτω και πηγαίνετε μακριά.

  • ΚΑΝΤΕ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ - Βεβαιωθείτε ότι είστε «ειδικός» όχι μόνο στα κοινωνικά μέσα, αλλά και στην πραγματική ζωή. Μην χτίζετε μόνο την επωνυμία σας, ζήστε την.


Υπάρχει μια απίστευτη ευκαιρία αυτή τη στιγμή να χτίσετε την επωνυμία σας χρησιμοποιώντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης… και θα φύγει… ελπίζω να το εκμεταλλευτείτε.


Τι πιστεύετε για αυτό το άρθρο; Αν έχετε αξία από αυτό, μοιραστείτε το στην αγαπημένη σας πλατφόρμα κοινωνικών μέσων και αφήστε τα δύο σεντς σας!


Πηγή από Gary Vaynerchuk
94 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page