top of page

Μάθετε στα παιδιά την αξία των χρημάτων

Πιστεύω ακράδαντα ότι πρέπει να διδάξετε στα παιδιά σας τα χρήματα σήμερα. Οχι αύριο. Όχι αργότερα. Σήμερα.


Φυσικά, είμαι σίγουρος ότι οι περισσότεροι από εσάς που κοιτάζετε πίσω θα θέλατε να ξέρετε περισσότερα για το παιχνίδι των χρημάτων νωρίτερα στη ζωή σας. Ίσως σας είχε γλιτώσει από κάποια μεγάλα λάθη.


Ωστόσο, είναι κάτι περισσότερο από αυτό για μένα. Ο λόγος που διδάσκω τα παιδιά μου για τα χρήματα σήμερα προέρχεται από ένα πολύ προσωπικό μέρος


Αν είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε τη συζήτηση για να διδάξετε στα παιδιά σας τα χρήματα, ορίστε μερικά πράγματα που πρέπει να προσεγγίσετε.


Διδάσκοντας στα παιδιά την εκτίμηση έναντι της υποτίμησης

Πρεσβεύω να διδάσκετε πώς λειτουργούν τα χρήματα στα παιδιά σας. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να ξέρουν είναι ότι δεν θα τους κάνουν ευτυχισμένους.


Αντίθετα, διδάξτε τους ότι τα χρήματα προορίζονται να ανταλλάσσονται για πράγματα που χρειάζονται. και αυτός είναι ο λόγος που η απόκτησή τους πρέπει να είναι προτεραιότητα.

Διδάξτε τους ότι η αξία τους βασίζεται στην αξία που αποφασίζουμε να τους δώσουμε. Καταλαβαίνουν επίσης ότι η αξία ανεβαίνει και κατεβαίνει με βάση το τι συμβαίνει στον κόσμο.


Αυτό μας φέρνει στο επόμενο πράγμα για να διδάξετε στα παιδιά σας τα χρήματα.


Μην κάνετε χρήματα, μαζέψτε τα

αρχικά, κανείς δεν βγάζει χρήματα. Αυτό στην πραγματικότητα ονομάζεται παραχάραξη και είναι παράνομο. Το επόμενο πράγμα που πρέπει να διδάξετε στα παιδιά σας σχετικά με τα χρήματα δεν είναι μόνο πώς να τα βγάζουν πώς αλλά να τα μαζεύουν.


Υπάρχουν δύο τρόποι συλλογής χρημάτων.


Ανταλλάξτε χρόνο για αυτό (δηλαδή μια παραδοσιακή εργασία όπου εργάζεστε καθορισμένες ώρες)

Ανταλλάξτε τα μετρητά σας με ένα περιουσιακό στοιχείο και συλλέξτε παθητικό εισόδημα

Προσωπικά, προτιμώ τη δεύτερη επιλογή, επειδή το περιουσιακό στοιχείο θα συνεχίσει να ανατιμάται και να δημιουργεί ταμειακές ροές, ενώ το εισόδημα τελειώνει όταν δεν το επενδύετε.


Μάθετε τους να μην ξεφορτώνονται ποτέ τις επενδύσεις από την ζωή τους, γιατί (οι επενδύσεις) θα τα φροντίζουν για τα επόμενα χρόνια.


Στο τέλος της ημέρας, αυτό είναι το θέμα της Δημιουργίας Πλούτου Επένδυσης.


Ελπίζω αυτό το άρθρο να σας βοήθησε με τρόπους να αρχίσετε να διδάσκετε τα παιδιά σας για τα χρήματα. Δεν είναι δύσκολο να το καταλάβετε, αλλά είναι τόσο κρίσιμο για το μέλλον των παιδιών σας.

4 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page