top of page

Instagram Reels vs Tiktok

1. ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ REELS ΤΟΥ INSTAGRAM;

Το Reels είναι ένα χαρακτηριστικό του Instagram. Θα ενταχθούν στην ποικιλία των διαθέσιμων επιλογών όταν ένας χρήστης δημιουργεί μια ιστορία. Μπορείτε να βρείτε τη λειτουργία κάνοντας κλικ στην κάμερα στα αριστερά της αρχικής σελίδας σας στο Instagram και στη συνέχεια, σύροντας προς τα δεξιά. Οι τροχοί θα έχουν ένα σύντομο όριο μορφής 15 δευτερολέπτων. Εντός αυτών των 15 δευτερολέπτων, οι χρήστες μπορούν να επεξεργαστούν το Reel τους προσθέτοντας μουσική (ή πρωτότυπη εγγραφή), αλλάζοντας την ταχύτητα του βίντεό τους ή/και προσθέτοντας φίλτρα (δηλαδή εφέ AR).

Μόλις ο χρήστης ολοκληρώσει την εγγραφή, μπορεί να προσθέσει μια μικρογραφία από την κάμερά του ή να επεξεργαστεί την προεπιλεγμένη μικρογραφία που έχει ληφθεί από το βίντεό του. Παρόμοια με το TikTok, ένας χρήστης μπορεί να ξεκινήσει και να σταματήσει την εγγραφή με τον δικό του ρυθμό. Οι τροχοί προορίζονται να ενθαρρύνουν τη δημιουργικότητα με τους χρήστες που βολεύονται με πλατφόρμες βίντεο σύντομης μορφής. «Η κοινότητα στις χώρες δοκιμής μας έχει δείξει τόση δημιουργικότητα σε βίντεο σύντομης μορφής», σύμφωνα με το Facebook, «και έχουμε ακούσει από δημιουργούς και ανθρώπους σε όλο τον κόσμο ότι είναι πρόθυμοι να ξεκινήσουν επίσης». Οι τροχοί θα προσθέσουν στη μεγάλη σειρά των ήδη καθιερωμένων λειτουργιών που επηρεάζουν την εμπειρία ενός χρήστη με τον ίδιο τρόπο όπως τα Instagram Stories, οι αναρτήσεις Instagram και τα βίντεο Instagram Live.


2. ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΧΕΙ Η ΧΩΡΑ ΜΟΥ ΤΑ REELS ΤΟΥ INSTAGRAM;

Το Instagram επέλεξε την Ινδία για να λάβει τη δυνατότητα, σε beta, στις αρχές Ιουλίου του τρέχοντος έτους. Αυτό έρχεται αφότου η ινδική κυβέρνηση απαγόρευσε τις λήψεις νέων χρηστών του TikTok (και 58 άλλων εφαρμογών για κινητά) εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων με την κινεζική κυβέρνηση. Η απαγόρευση άφησε ένα κενό για τις εταιρείες που ήθελαν να επωφεληθούν από τη δημιουργικότητα των δημιουργών περιεχομένου σύντομης μορφής.

Ομοίως, στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι εντάσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας έχουν αυξηθεί. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν έχει λάβει ακόμη απόφαση σχετικά με το εάν το TikTok αποτελεί απειλή για την εθνική ασφάλεια και, ως εκ τούτου, θα πρέπει να απαγορευτεί.

Οι ΗΠΑ πρόκειται να λάβουν τη λειτουργία Reels στις αρχές Αυγούστου. Οι χρήστες του Instagram στη Γαλλία, τη Βραζιλία και τη Γερμανία το έχουν ήδη, ενώ η Ιαπωνία, το Μεξικό και το Ηνωμένο Βασίλειο προσχωρούν στις ΗΠΑ σε μια λίστα με περίπου 50 χώρες που πρόκειται να λάβουν τη δυνατότητα τον Αύγουστο.


3. ΠΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ ΕΝΑ ΒΙΝΤΕΟ REELS;

Η φύση των Reels είναι πολύ παρόμοια με αυτή του TikTok και του Snapchat και αυτό δεν χάνεται στην ηγεσία του Facebook. Οι χρήστες που είναι εξοικειωμένοι με τη δημιουργία περιεχομένου σε οποιαδήποτε πλατφόρμα ενδέχεται να έχουν ελάχιστη έως καθόλου καμπύλη μάθησης, καθώς η λειτουργία εγγραφής/επεξεργασίας των Reels αντικατοπτρίζει στενά τη λειτουργία του TikTok. Το Plus Snapchat έχει ενημερώσει τη δική του πλατφόρμα για να υποστηρίζει και παρόμοιο περιεχόμενο βίντεο σύντομης μορφής.

«Το TikTok έχει εκμεταλλευτεί συγκεκριμένα την πραγματική συμπεριφορά των καταναλωτών και έχει κάνει καταπληκτικά πράγματα», είπε το Facebook στο Business Insider, «Έχουμε δει επίσης την άνοδο των βίντεο σύντομης μορφής στο Instagram και πιστεύουμε ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε κάτι με τρόπο που να έχει νόημα για μας. κοινότητα … αυτή η ανταπόκριση στη ζήτηση των καταναλωτών είναι ο ανταγωνισμός στην εργασία και ένα από τα μακροχρόνια χαρακτηριστικά του κλάδου της τεχνολογίας. Αυξάνει τις επιλογές, κάτι που είναι καλό για τους ανθρώπους».


4. ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΡΩ ΤΑ REELS ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟΥ ΧΡΗΣΤΗ;

Εάν ένας χρήστης θέλει να βρει περιεχόμενο από έναν συγκεκριμένο δημιουργό, μπορεί να το κάνει μεταβαίνοντας στη σελίδα του συγκεκριμένου δημιουργού και κάνοντας κλικ στην καρτέλα Reels — παρόμοιο με τον τρόπο που ένας χρήστης θα μπορούσε να βρει ένα βίντεο IGTV.


5. ΠΩΣ ΘΑ ΜΟΙΑΝΟΥΝ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ REEL;

Το Instagram Reels θα μοιάζει με βίντεο TikTok, εκτός από μία ή δύο διαφορές. Αισθητικά, το λογότυπο είναι πιο αθόρυβο και ώριμο. Η συλλογή Reel ενός δημιουργού θα μοιάζει με τη σελίδα προφίλ του TikTok για τους χρήστες της. Ο αριθμός των προβολών βίντεο θα εμφανίζεται στην αριστερή γωνία.

Στο κάτω αριστερό μέρος ενός Reel, ένας χρήστης μπορεί να κάνει like, να σχολιάσει και/ή να μοιραστεί το βίντεο με άλλους χρήστες στο Instagram. Κάτω δεξιά, ένας χρήστης μπορεί να δει πόσα likes και σχόλια έχει ήδη λάβει ο κύλινδρος.


6. ΠΩΣ ΘΑ ΜΑΘΩ ΠΟΙΑ ΒΙΝΤΕΟ INSTAGRAM ΕΙΝΑΙ ΤΑ REELS;

Σε όλα τα Reels θα υπάρχει υδατογράφημα για να γίνεται διάκριση μεταξύ ποιων αναρτήσεων είναι βίντεο, ζωντανές ηχογραφήσεις ή Reels. Αυτό εξασφαλίζει ασφάλεια για τους δημιουργούς περιεχομένου και βοηθά τους χρήστες να πλοηγηθούν σε αυτήν τη νέα δυνατότητα. Κατά την κύλιση σε μια σελίδα τροφοδοσίας ή εξερεύνησης, το εικονίδιο Κυλίνδρων εμφανίζεται ως ένα μικρό clapperboard στην αριστερή γωνία.


7. ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ REELS ΤΟΥ INSTAGRAM ΚΑΙ ΤΩΝ TIKTOKS;

Υπάρχουν μερικές αξιοσημείωτες διαφορές μεταξύ του Instagram Reels και του TikTok.

Η πιο προφανής διαφορά μεταξύ των δύο είναι ότι οι τροχοί περιορίζονται στα 15 δευτερόλεπτα ενώ το όριο του TikTok είναι 1 λεπτό. Δεύτερον είναι η μουσική, δεν υπάρχει επίσημη δήλωση σχετικά με το είδος της μουσικής και του ήχου που θα επιτρέπεται στην πλατφόρμα. Το Facebook έχει δηλώσει ότι θα κυκλοφορήσει σύντομα μουσική με άδεια χρήσης, αλλά είναι άγνωστο εάν θα είναι συγκρίσιμο με αυτό του TikTok και ή θα περιλαμβάνεται στη λειτουργία Reels.


8. ΠΟΙΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ REELS ΣΤΙΣ ΗΠΑ;

Το Facebook δοκιμάζει τα Reels του Instagram σε αγορές εκτός ΗΠΑ, αλλά η χρονική στιγμή της κυκλοφορίας στις ΗΠΑ δεν θα μπορούσε να είναι περισσότερο υπέρ τους.

Το TikTok κινδυνεύει να διαγραφεί στις ΗΠΑ λόγω της αναθεώρησής του ως πιθανής απειλής για την εθνική ασφάλεια. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ δήλωσε ότι θα λάβουν απόφαση σχετικά με το εάν θα απαγορεύσουν ή όχι το TikTok τις επόμενες εβδομάδες.


9. ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΠΡΑΞΗ ΤΑ REELS ΤΟΥ INSTAGRAM;

Αν και το TikTok υπάρχει παγκοσμίως μόνο δύο χρόνια, έχει ήδη γίνει πολιτιστικό βασικό στοιχείο για τη Gen Z. Το TikTok έχει περισσότερες από 2 δισεκατομμύρια λήψεις και έχει εδραιώσει τη θέση του ως τιτάνας μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Ξεπερνά τις επιδόσεις σε έναν αριθμό εφαρμογών που βασίζονται στις ΗΠΑ και προσελκύουν νεότερο κοινό - συμπεριλαμβανομένου του Instagram. Στα τέλη του 2019, το TikTok κυριάρχησε στις λήψεις, ξεπερνώντας το Instagram κατά περισσότερους από 238 εκατομμύρια χρήστες. Ήταν η μόνη εφαρμογή στην πεντάδα του Sensor Tower που δεν ανήκε στο Facebook.

Το Facebook έχει ήδη αρπάξει την εξουσία για το κοινό του TikTok στο παρελθόν με την αποτυχία του Lasso, μιας εφαρμογής που έλαβε μόνο 600.000 λήψεις σε όλη της την ύπαρξη.

Εάν το Facebook μπορέσει να επαναλάβει την επιτυχία των Ιστοριών Instagram με το Instagram Reels, θα ασκήσει μεγάλη πίεση στο TikTok για να διατηρήσει την ανάπτυξή του.


10. ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ TIKTOK ΠΟΥ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΙ ΤΑ INSTAGRAM REΕLS;

Το Snapchat, το YouTube και μια πληθώρα μικρότερων ανταγωνιστών ρίχνουν επίσης τα καπέλα τους στο ρινγκ. Το Snapchat, το οποίο δυσκολεύεται να διατηρήσει τους χρήστες του, εφαρμόζει ένα νέο στυλ πλοήγησης παρόμοιο με την κάθετη κίνηση με την οποία είναι εξοικειωμένοι οι χρήστες του TikTok καθώς κάνουν κύλιση στο περιεχόμενο. Οι δημόσιες ιστορίες συγκεντρώνονται τώρα σε μια ατελείωτη κύλιση που επιτρέπει στους χρήστες του Snapchat να συμμετέχουν σε περιεχόμενο που δεν αναζητούν ενεργά, επιτρέποντάς τους να ανακαλύψουν νέους δημιουργούς.

Το Youtube δοκιμάζει μια δυνατότητα που επιτρέπει στους χρήστες κινητών να δημιουργούν και σύντομα κλιπ διάρκειας 15 δευτερολέπτων. Αν και η δυνατότητα δεν είναι ακόμη δημόσια, γνωρίζουμε ότι οι διαφορές περιλαμβάνουν: οι χρήστες μπορούν να συνδυάσουν πολλά κλιπ μαζί και πολλά κλιπ μπορούν να αναρτηθούν στην πλατφόρμα ως ένα βίντεο. Η λειτουργία είναι ξεχωριστή από τις Ιστορίες του YouTube.

Δεν υπάρχει επίσημη δήλωση σχετικά με το εάν το Youtube θα παρέχει επίσης λειτουργίες AR ή βιβλιοθήκη ήχου για τους χρήστες του.

Μικρότερες εταιρείες όπως η Dubsmash, η Triller και η Byte προσελκύουν επίσης πρώην χρήστες του TikTok. Το Dubsmash και το Triller έχουν προσελκύσει χορευτές ενώ τα νεότερα μέλη του Gen Z φαίνεται να προτιμούν το Byte.


11.ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ Η ΤΕΛΕΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΑ ΤΟ INSTAGRAM;

Τα δημογραφικά στοιχεία του Tik Tok αλλάζουν σημαντικά. Η χρήση της πλατφόρμας από άτομα ηλικίας 8 έως 23 ετών (Gen Z) μειώνεται, ενώ οι χρήστες ηλικίας 24 έως 39 ετών (Millennials) αυξάνεται. Εάν τα δημογραφικά άτομα ηλικίας 24 έως 39, που ήδη αποτελούν σημαντικό μέρος της βάσης χρηστών του Instagram, μεταφέρουν το περιεχόμενό τους σύντομης μορφής στο Instagram, το Instagram έχει την ευκαιρία να επηρεάσει σοβαρά την αρένα του περιεχομένου σύντομης μορφής.

Το Instagram θα μπορούσε να είναι η κορυφαία πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης για τις επόμενες γενιές.


12. ΠΩΣ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΕΤΑΙ το TIKTOK;

Παρ 'όλα αυτά, η Tik Tok κυκλοφόρησε μια νέα πλατφόρμα που ονομάζεται "TikTok for Business". Η κίνηση φαίνεται να στοχεύει άμεσα το Snapchat (το οποίο προσφέρει διαφημίσεις AR για επιχειρήσεις) και το Facebook (το οποίο επιτρέπει επίσης στους χρήστες να προβάλλουν διαφημίσεις στην πλατφόρμα τους. Για να αυξήσει τον ανταγωνισμό, η εφαρμογή παρέχει επίσης ένα νέο κέντρο ηλεκτρονικής μάθησης που στοχεύει να βοηθήσει τους επαγγελματίες του μάρκετινγκ να την καλύτερη χρήση της πλατφόρμας «Tik Tok for Business».

Αντί για μια εντελώς νέα δυνατότητα, το "Tik Tok For Business" οργανώνει τις επιχειρηματικές προσφορές της εφαρμογής κάτω από μια ομπρέλα.

Σε τιμές που είναι συγκρίσιμες με το Facebook και το Snapchat, είναι πιθανό αυτή να είναι η κίνηση για να κρατήσει το TikTok στη ζωή. Οι χρήστες θα αποφασίσουν τελικά αν τα Instagram Reels θα είναι τα επόμενα Instagram Stories — ή ένα flop όπως το άμοιρο Lasso.


13. ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ;

Τελικά, είναι οι δημιουργοί περιεχομένου που κάνουν κάθε πλατφόρμα αυτό που είναι. Το YouTube κατάφερε να διατηρήσει την κυριαρχία του στον ψηφιακό χώρο εδώ και χρόνια, εν μέρει λόγω του Προγράμματος Συνεργατών του που επιτρέπει στους δημιουργούς να δημιουργούν έσοδα από τα βίντεό τους. Είναι αυτό το πρόγραμμα που τράβηξε τους δημιουργούς μακριά από το Vine και στο YouTube, όπου θα μπορούσαν να πληρωθούν για τη δημιουργική τους δουλειά.

Στο παρελθόν, το TikTok λειτουργούσε περισσότερο σαν το Instagram όσον αφορά την υποστήριξη δημιουργών. Οι δημιουργοί περιεχομένου μπορούσαν να ανεβάσουν βίντεο με χορηγία ή να κερδίσουν χρήματα κατά τη διάρκεια μιας ζωντανής ροής, αλλά δεν υπήρχε πρόγραμμα δημιουργίας εσόδων σε εξέλιξη. Αντί να συμμετάσχει στη μοίρα του Vine (που έκλεισε το 2017), το TikTok δημιούργησε προγράμματα για να δώσει κίνητρα στους δημιουργούς να παραμείνουν στην πλατφόρμα του.

Στα τέλη Μαΐου, η TikTok ανακοίνωσε ένα Ταμείο Δημιουργικής Μάθησης για εκπαιδευτικούς στην πλατφόρμα. Το ταμείο ξεκίνησε με 50 εκατομμύρια δολάρια, αλλά αυτό είναι ωχρό σε σύγκριση με το Ταμείο δημιουργών του. Το TikTok Creator Fund ξεκίνησε με $200 εκατομμύρια δολάρια και είναι ανοιχτό σε όλους τους δημιουργούς άνω των 18 ετών, ανεξαρτήτως επαγγέλματος ή περιεχομένου βίντεο (υπό την προϋπόθεση ότι ευθυγραμμίζεται με τις κοινοτικές οδηγίες του TikTok). Το ταμείο πρόκειται να ξεκινήσει τον Αύγουστο στις ΗΠΑ.

Με αυτό το ταμείο, οι δημιουργοί TikTok που γίνονται δεκτοί στο πρόγραμμα θα λαμβάνουν τακτικές πληρωμές κατά τη διάρκεια ενός έτους. Τα κριτήρια για την αποδοχή στο πρόγραμμα δεν έχουν ακόμη δημοσιευθεί ούτε έχουν διευκρινιστεί πότε θα επεκταθεί αυτό το πρόγραμμα παγκοσμίως ή πόσα χρήματα μπορεί να περιμένει ένας δημιουργός να κερδίσει.

Το Facebook από την άλλη πλευρά φέρεται να έχει προσφέρει εκατομμύρια για να προσελκύσει δημιουργούς από το TikTok στο Instagram, σύμφωνα με την Wall Street Journal. Το Facebook ζήτησε από τους δημιουργούς του TikTok να δημοσιεύουν αποκλειστικά στο Reels ή να δημοσιεύουν το περιεχόμενό τους πρώτα στο Reels, προσφέροντας να πληρώσουν για την παραγωγή βίντεο με την προειδοποίηση ότι οι δημιουργοί υπογράφουν συμφωνίες μη αποκάλυψης για να διατηρήσουν εμπιστευτικές τις λεπτομέρειες της συμφωνίας.


ΠΗΓΗ: GARY VAYNERCHUK

14 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page