top of page

12 ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗ

Σε έναν κόσμο με την πανδημια είναι σημαντικό να παραμένουμε ανοιχτοί και σε θέση να προσαρμόσουμε τις προσδοκίες μας. Αν η πανδημία έχει καταστήσει κάτι σαφές, είναι ότι αυτά τα τέλεια «σχέδια» που έχουμε για τη ζωή μας μπορούν ναλλάξουν ανά πάσα στιγμή. Τώρα περισσότερο από ποτέ, είναι τόσο σημαντικό να δίνουμε προτεραιότητα στην υγεία, την ασφάλεια και να ζούμε μια ζωή που πραγματικά απολαμβάνουμε!

Ωστόσο, ακούω ήδη τον πανικό. «Μα Γκάρι, τι θα γίνει αν δεν ξέρω τι θέλω να κάνω στη ζωή μου;» Ακούστε, δεν πειράζει αν δεν ξέρετε ποια είναι η «κλήση» σας ή σε τι θα εστιάσετε για τα επόμενα χρόνια ή δεκαετίες. Με εκνευρίζει το πόση πίεση ασκούμε στους νέους – και στους εαυτούς τους – για να καταλάβουν τί θέλουν απο την ζωή τους. Η αλήθεια είναι ότι το «να το καταλάβω» είναι ένα παιχνίδι για πάντα. Φυσικά δεν ξέρετε τι θέλετε να κάνετε ακόμα - δεν έχετε ζήσει καν!

Η αλήθεια είναι ότι αυτό που κάνατε μέχρι τώρα είναι εύκολο. Τα μαθήματα και το σχολείο είναι εύκολα επειδή είναι δομημένα. Ο αληθινός κόσμος? Είναι δύσκολο. Αλλάζει κάθε μέρα και δεν υπάρχει πρόγραμμα σπουδών που να σας λέει τι ακολουθεί.

Οι περισσότεροι από εσάς δεν έχετε ακόμα παιδιά. Οι περισσότεροι από εσάς δεν είστε παντρεμένοι και δεν έχετε ακόμη υποσχεθεί τη ζωή σας με κάποιον άλλο. Καταλαβαίνω ότι μπορεί να έχετε κολεγιακά δάνεια και σέβομαι ότι το οικονομικό χρέος είναι μια πραγματική δυσκολία, αλλά με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, αυτό το δάνειο θα είναι εκεί είτε χρησιμοποιήσετε αυτά τα επόμενα πέντε χρόνια για να φτιάξετε κάτι για τον εαυτό σας είτε όχι! Πιστεύω πραγματικά ότι μπορείτε να ξυπνήσετε στα 26 ή 27α γενέθλιά σας, να αρχίσετε να είστε πρακτικοί και να εξοφλείτε τα δάνειά σας και τυχόν άλλα χρέη. Από την άλλη πλευρά, δεν μπορείτε ποτέ να ξυπνήσετε και να πάρετε πίσω τον πολύτιμο χρόνο που χάσατε ζώντας με τους κανόνες των άλλων ανθρώπων. Το να αφήσεις την ευκαιρία να το «προχωρήσεις» σε αυτά τα πέντε χρόνια (ειδικά αν έχεις επιχειρηματικό DNA) είναι λάθος και στην πραγματικότητα στερείται πρακτικότητας.

Εδώ είναι 12 υπέροχες ιδέες για να εξερευνήσετε μετά το σχολείο.Γιατί; Γιατί είσαι νέος και μπορείς!



1. ΤΑΞΙΔΕΨΤΕ ΚΑΙ ΜΑΘΕΤΕ

Πάρα πολλά παιδιά δεν εγκαταλείπουν ποτέ την πόλη στην οποία μεγάλωσαν ή κάνουν ένα ταξίδι σπουδών στο εξωτερικό στο κολέγιο τους. ΟΧΙ πια. Τώρα είναι η ώρα να ταξιδέψετε στη χώρα ή τον κόσμο! Πάρτε μερικούς φίλους και κάντε ένα οδικό ταξίδι. Ταξιδέψτε με φθηνές πτήσεις. Δεν ξέρετε πώς να ξεκινήσετε;


2. ΑΝΑΛΑΒΕΤΕ ΚΙΝΔΥΝΟ

Το πώς ορίζετε τον «κίνδυνο» εξαρτάται από εσάς και τι σας ενδιαφέρει μέχρι τώρα. Μπορεί να είναι «ριψοκίνδυνο» να πας ενάντια στις επιθυμίες των γονιών σου. Για κάποιον άλλον, ο «κίνδυνος» μπορεί να είναι να εγκαταλείψει την ασφαλή, σταθερή δουλειά που μισεί για μια χαμηλότερη αμειβόμενη δουλειά που πιστεύει ότι θα αγαπήσει. Είτε έτσι είτε αλλιώς, αντιλαμβάνεστε αυτά τα πράγματα μόνο ως κινδύνους επειδή δεν ανταποκρίνονται στις απόψεις των άλλων ανθρώπων. Δεν θέλετε να απογοητεύσετε, αλλά μαντέψτε τι; Αυτό είναι ψυχικά δύσκολο - ψεύτικο δύσκολο. Η απειλή είναι κυρίως - ή εντελώς - στο κεφάλι σας.

Αυτή η ταλαιπωρία που νιώθετε δεν είναι επειδή κάνετε κάτι λάθος, είναι επειδή κάνετε κάτι διαφορετικό – κάτι που πραγματικά θέλετε να κάνετε. Εάν μπορείτε να ξεπεράσετε αυτόν τον φόβο και να συνειδητοποιήσετε ότι οι κίνδυνοι συνοδεύονται από ανταμοιβές, θα είστε υπέροχοι.


3. ΒΡΕΙΤΕ ΠΡΑΚΤΙΚΗ

Τόσοι πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η πρακτική άσκηση αφορά την εκμάθηση ενός κλάδου και την απόκτηση δεξιοτήτων. Στην πραγματικότητα, αυτό είναι περίπου το 3% της εξίσωσης. Νομίζω ότι η μεγαλύτερη αξία του να είσαι οικότροφος είναι να χτίζεις σχέσεις. Μην είστε λάτρης του τοίχου - δικτυώστε τον ευατό σας, αφιερώστε χρόνο στα προγράμματα των ανθρώπων για να συναντηθείτε για μεσημεριανό γεύμα. Δεν με νοιάζει πού κάνετε πρακτική άσκηση, αλλά πρέπει να έχετε μια νοοτροπία τύπου «δίνετε τα χέρια και φιλάτε τα μωρά». Γνωρίστε άτομα,να είστε ευγενικοί, να αναλάβετε πρωτοβουλίες και να καταλάβετε ότι οι ανθρώπινες συνδέσεις που δημιουργείτε θα είναι η μόνη πραγματική απόδοση επένδυσης (ROI) μιας πρακτικής άσκησης.


4. ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

Ακόμα κι αν πρόκειται να αποφοιτήσετε από το κολέγιο, οι περισσότεροι άνθρωποι παραμένουν κολλημένοι σε μια νοοτροπία «γυμνάσιου» όπου φοβούνται πολύ τι θα σκεφτούν ή θα πουν οι άλλοι για να εκτελέσουν πραγματικά τις ιδέες τους. Αν θέλετε να ξεκινήσετε μια επιχείρηση – και μιλάω, έχετε αληθινό επιχειρηματικό DNA – θα πρέπει να το ξεπεράσετε. Βάλτε το κεφάλι κάτω και κάντε δουλειά.

Αξιοποιήσετε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να προσελκύσετε πελάτες. Αξιοποιείστε πλατφόρμες όπως το LinkedIn για βίντεο και blogs. Παρουσιάστε στο κοινό-στόχο σας λύσεις στα συγκεκριμένα προβλήματά του. Μία φορά την εβδομάδα, φτιάξτε ένα υποθετικό σενάριο με έναν υποθετικό προϋπολογισμό και διδάξτε πραγματικά στους ανθρώπους πώς η επιχείρησή σας θα προσέφερε αξία. Εάν είστε συνεπείς στη δημοσίευση αυτού του είδους περιεχομένου κάθε εβδομάδα, όσο πιο συχνά μπορείτε, πιστεύω μέσα μου ότι οι πελάτες θα εμφανιστούν – αλλά πρώτα, πρέπει να δώσετε στον εαυτό σας την άδεια να ξεκινήσει πραγματικά την επιχείρηση!


5. ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΟ ΑΜΟΙΒΗ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΤΕ

Αν δεν το ήξερες μέχρι τώρα, περισσότερα χρήματα δεν ισοδυναμούν με περισσότερη ευτυχία. Εάν έχετε μια δουλειά με μεγάλο μισθό… αλλά ΜΙΣΕΙΤΕ τη ζωή σας από Δευτέρα έως Παρασκευή, αυτό δεν αξίζει. Η νίκη μπορεί να μοιάζει με μια διαφορετική δουλειά με χαμηλότερη αμοιβή σε έναν νέο κλάδο για τον οποίο είστε ενθουσιασμένοι. Διαβάστε αυτό το άρθρο αν θέλετε να παρατήσετε τη δουλειά σας αλλά δεν ξέρετε πώς. Πιστέψτε με, υπάρχουν περισσότερα στη ζωή από το να ζεις για το Σαββατοκύριακο. Πηγαίνετε να βρείτε μια δουλειά που σας αρέσει και σταματήστε να ζείτε για το Σαββατοκύριακο.


6. ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΕΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΕΡΓΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

Ξεκινήστε αυτό το podcast, αυτό το συγκρότημα, αυτό το startup, αυτό το κανάλι YouTube, αυτόν τον κωμικό θίασο - οτιδήποτε! Εάν είναι στην καρδιά σας και έχετε μερικούς φίλους για τον σκοπό, κάντε το.


7. ΓΕΥΤΕΙΤΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

Αυτό είναι για όσους από εσάς δεν ξέρετε από πού να ξεκινήσετε επειδή δεν ξέρετε ποια είναι τα πάθη σας. Εάν δεν ξέρετε, καλά νέα - μπορείτε να δοκιμάσετε κυριολεκτικά τα πάντα.Δοκιμάστε διαφορετικές θέσεις εργασίας, βιομηχανίες και έργα απλώς για να καταλάβετε πώς σας κάνουν να νιώθετε. Αν ποτέ νιώθετε πίεση να κάνετε ένα πράγμα ή να χωρέσετε καλά σε ένα κουτί, απλώς θυμηθείτε ότι κάνω πωλήσεις γκαράζ, αθλητικές κάρτες, κρασί, επαγγελματικά και τώρα, NFT. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ κουτί.


8. ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΤΕ ΔΙΑΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Η δημιουργία συνδέσεων είναι σημαντική ακόμη και εκτός γραφείου.Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διευκολύνουν περισσότερο από ποτέ να εισέλθετε στις υπάρχουσες συνομιλίες και να δημιουργήσετε σχέσεις με άτομα.


9. ΦΤΙΑΞΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΑΣ ΜΑΡΚΑ

Ήμουν 30 χρονών πριν κάνω το πρώτο μου κομμάτι – μην είσαι σαν εμένα. Ξεκινήστε νωρίς, ΤΩΡΑ! Ανεξάρτητα από το πού θέλετε να πάτε με τη ζωή και την καριέρα σας, θα πρέπει να καταγράφετε ό,τι μπορείτε. Γράψτε, ζωγραφίστε, τραγουδήστε, κινηματογραφήστε, επεξεργαστείτε – και μετά ΑΝΑΡΤΗΣΤΕ το. Βάλτε τον εαυτό σας εκεί έξω, δώστε αξία και δημιουργήστε μια κοινότητα γύρω από το να είστε εσείς.


10.ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΜΠΙΟΝΣΙ

Μάλλον πιστεύετε ότι αστειεύομαι, αλλά είμαι 100% σοβαρός. Πάρα πολλοί νέοι μισούν τα όνειρά τους για μια μουσική καριέρα επειδή κάποιος –μαμά, μπαμπάς, πρώην φίλη– τους είπε ότι δεν ήταν πρακτικό. Η αλήθεια είναι ότι αυτό που πραγματικά φοβούνται είναι ότι δεν είναι αρκετά καλοί για να «τα καταφέρουν» στη μουσική. Εάν η μουσική είναι αυτό που αγαπάτε, θα πρέπει να την επιδιώξετε οπωσδήποτε.

Ο κόσμος δεν ανταποκρίνεται στη μουσική σας; Κυκλοφορήστε ένα τραγούδι κάθε μέρα στο SoundCloud ή στο TikTok μέχρι να εμφανιστεί κάτι. Πηγαίνετε να δημιουργήσετε 100 beats και συνεργαστείτε με άλλους καλλιτέχνες. Το απλό γεγονός είναι ότι αν θέλεις να γίνεις Beyoncé, πρέπει να αιμορραγείς όπως η Beyoncé.


11. ΒΡΕΣ ΤΟ ΕΙΔΩΛΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΨΕ ΔΩΡΕΑΝ

Πιστεύω ότι η μη αμειβόμενη πρακτική άσκηση και η εργασία είναι πολύ υποτιμημένες. Τόσοι πολλοί άνθρωποι χάνουν την ουσία. Στις αρχές της δεκαετίας του είκοσι, δεν πρόκειται για στοίβαξη χρημάτων, αλλά για στοίβαξη ευκαιριών. Θέλετε να είστε καλλιτέχνης ή σχεδιαστής ή επιχειρηματίας ή οτιδήποτε άλλο; Πηγαίνετε να βρείτε το είδωλό σας - αυτό το άτομο του οποίου τη ζωή θέλετε να ζήσετε - και δουλέψτε για αυτόν δωρεάν. Αποκτήστε όλη τη γνώση, τους πόρους και την πρόσβαση στο δίκτυο που έχουν να προσφέρουν. Εκεί είναι η πραγματική πληρωμή.

Spoiler alert: δεν θα είναι εύκολο. Θα χρειαστεί να αισθανθείτε άνετα με την απόρριψη και το «να σας αφήσουν να διαβάσετε» από τα άτομα με τα οποία απευθύνεστε. Τίποτα από αυτά δεν έχει σημασία. Χρειάζεται κυριολεκτικά ένα άτομο και μια απάντηση για να γίνουν τα πράγματα, οπότε συνεχίστε, συνεχίστε να στέλνετε μηνύματα, συνεχίστε να στέλνετε email μέχρι να λάβετε το «ναι» που χρειάζεστε.


12. ΜΕΙΝΕ ΜΕ 8 ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΟΥΣ

Μερικοί από εσάς μάλλον φρικάρετε, αναρωτιέστε πώς μπορείτε πραγματικά να κάνετε κάτι από αυτά χωρίς πραγματικά χρήματα. Η απάντησή μου σε εσάς θα ήταν ότι μερικές φορές, πρέπει να είστε πρόθυμοι να κάνετε ένα βήμα πίσω οικονομικά για να κάνετε ένα βήμα μπροστά στη ζωή. Είναι τα χρόνια που μπορείς να ζήσεις σε ένα διαμέρισμα με οκτώ συγκάτοικους και να χωρίσεις το ενοίκιο. Αυτά είναι τα χρόνια που μπορείτε να αντέξετε οικονομικά να φάτε φθηνό, άθλιο φαγητό. Πάρα πολλοί άνθρωποι είναι απρόθυμοι να ταπεινωθούν και να υποβαθμίσουν τον τρόπο ζωής τους, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει αναβάθμιση της ευτυχίας τους! Αναρωτηθείτε, τι είναι πραγματικά σημαντικό;

Ελπίζω πραγματικά να έχετε πάρει κάτι από αυτό το άρθρο. Αυτή η διαδικασία καταλήγει συχνά να είναι τρομακτική και αγχωτική, όταν θα έπρεπε να είναι μια από τις πιο συναρπαστικές και απελευθερωτικές περιόδους της ζωής ενός ατόμου.Αναπνεύστε, γευτείτε πράγματα που απολαμβάνετε. Έχετε την υπόλοιπη ζωή σας να είστε πρακτικοί.

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο, θα σήμαινε τόσα πολλά για μένα αν το κοινοποιούσατε στην αγαπημένη σας πλατφόρμα ή το στείλατε σε κάποιον γνωστό σας που πρόκειται να αποφοιτήσει από το σχολείο. Ευχαριστώ!


ΠΗΓΗ: GARY VAYNERCHUK
18 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page